Integritetspolicy

Det finns inget värre än när man känner att någon missbrukar den information man lämnat till dem. Vi på En lagom dos grönt lämnar aldrig, aldrig, aldrig ut några uppgifter som du lämnat till oss. För att du ska känna dig lika trygg när du registrerar dig, har vi på En lagom dos grönt .se en särskild policy för att skydda och hantera dina personliga uppgifter.

Policy för hantering av personlig information

Sättet att använda och förvara personuppgifter som du lämnar är noga kontrollerat av lagar och bestämmelser, t.ex. personuppgiftslagen. Detta innebär exempelvis att när du lämnar ditt namn, personnummer, adress eller liknande för att kunna starta en prenumeration, så binder vi oss samtidigt vid att hantera det med sekretess och att inte sälja eller sprida uppgifterna vidare. Sådant kan bara ske med ditt medgivande.

Därför sparar vi uppgifterna

Vi sparar och använder de uppgifter du lämnar till oss för att bättre kunna förstå vilka som prenumererar på våra nyhetsbrev och som besöker våra sajter.  Även om vi gör riktade utskick till en utvald skara av våra prenumeranter i samarbete med olika annonsörer får annonserna aldrig tillgång till enskilda prenumeranters personuppgifter.

Vi är ett svenskt företag men våra servers står i Danmark och i USA vilket gör att vi valt att följa både svensk, europeisk och amerikansk lag. I enlighet med den amerikanska lagen the CAN-SPAM Act från 2003 måste alla våra epostutskick innehålla information om hur vi fått tag i mottagarens epostadress och tydligt upplysa om hur man kan avsluta sin prenumeration. Det system vi använder för utskick av våra nyhetsbrev, amerikanska MailChimp, har en inbyggd kontroll som scannar alla mejl vi skickar för att detta framgår tydligt.

I samförstånd

Läs gärna den här sidan då och då, vi uppdaterar texten för att ständigt hålla oss à jour med eventuella ändringar i dataskydds- och personuppgiftslagarna som beslutas av Sveriges Riksdag.

Du har alltid rätt att begära kostnadsfri information om dina egna personuppgifter varje år samt rätta felaktiga uppgifter. Det gör du skriftligen till oss.

Redaktionell policy

För att du som läsare ska kunna lita på oss och våra rekommendationer är vi väldigt tydliga med att dra gränsen mellan kommersiella och det redaktionella;

1. Vi tipsar bara om produkter eller tjänster som är miljövänliga eller kloka ur ett hållbarhetsperspektiv, som vi kan stå för och och som vi själva skulle vilja ha. Det innebär att de inte får vara sämre än jämförbara produkter.

2. Annonsörer kan inte påverka vilka produkter vi tipsar om och vi tipsar inte om produkter vi tycker är dåliga.

3. Vi tjänar pengar på annonser, samarbeten och ibland på textlänkar när vi tipsar om en produkt vi kan stå för.

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »
© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.