Barn & Baby

Imse Vimse hjälper dig att spara många slantar

3 Kommentarer 06 december 2016

Den här färgglada tygblöjan finns att köpa hos Jordklok.se. Man får då en blöja med två inlägg som går att sätta in och ta ut med tryckknappar för 239kr. Den har reglerbar storlek och underbart bra passform. Eftersom de här blöjorna har ett rykte om sig att vara opraktiska pga. tvätt, vill vi på En lagom dos grönt visa motsatsen. Barnet som testade blöjan är helt såld, han kallar den sin gosiga blöja eftersom den helt enkelt är så mjuk mot huden. Den håller också barnet väldigt torr eftersom uppsugnings förmågan är enastående. Funkar lika bra på natten som på dagen och den klarar av  ganska mycket kiss åt gången. Den kan däremot bli tyngre än en ”vanlig” blöja. Det ser vi ändå som något positivt då barnet/bebisen ska bytas på så snart så möjligt oavsett.

Med anledning av att man måste tvätta blöjan kan man tycka att den är lite opraktisk. Men med tanke på att tygblöjan har uppdaterats med både bättre passform och ett bättre system för tömning av blöjans innehåll, får den ett stort plus från oss ändå.Du häller ut innehållet i toaletten och inget blir kvar i blöjan, därefter slängs den i tvättmaskinen. Super enkelt!

Tygblöjan är något av det snällaste du kan använda nära ditt barns hud inga utslag har någonsin upptäckts på våra test- barn. Varken natt eller dag.

Ett tips är att bunkra upp med några stycken tygblöjor hemma, eller helt enkelt ha den som ett komplement till andra blöjor.

Det här säger Jordklok själva om produkten.

”Smart designad tygblöja som växer med ditt barn och passar under hela blöjperioden. Mjuka kardborreband och enkla tryckknappar justerar storleken så att den passar bebisar mellan 4-16 kg. Blöjan består av en vattentät ytterbyxa och två inlägg i bambu och bomullsmix. Har du en liten bebis under ca 8 kg kan det räcka med att du bara knäpper i det lilla inlägget. Blöjbyxan kan återanvändas för 2-4 blöjbyten innan den behöver tvättas. Det sparar både tid, miljö och pengar”.

 

IMG_7866IMG_7868

Sanna- Redaktör

Artikeln har 3 kommentarer

  1. Johanna skriver:

    Imse vimse är visserligen svenskt, men är den absolut sämsta tygblöjan jag provat. Både passform och uppsugningsförmåga var katastrofal. Älskade däremot BumGenius Elemential och GroVia.

  2. Redaktionen skriver:

    Hej Johanna!
    Vad tråkigt att du inte tyckte om Imse Vimses tygblöja! tack för tipset ska kolla in de märken som du nämnt.
    /Sanna


Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »
© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.