Hälsa

Spara på pengarna och miljön med menskoppen

1 Kommentar 30 juli 2015

Något som kommer mer och mer är menskoppen och om jag får säga är det något av det smartaste som skapats. Hur mycket pengar och slit har inte vi mens-utsöndrare fått lägga på tamponger, bindor och dylikt och till råga på det varit en ofrivillig liten miljöbov. Menskoppen förändrar allt. I stället för att som en tampong, suga upp blodet och då även torka ut slemhinnorna så samlar den upp blodet i den lilla koppen som lätt töms ur och sätts tillbaka. Den är gjord av mjukt medicinsk silikon och innehåller inga ftalater eller absorberande ämnen. Med rätt hantering håller den i över 10 år, räkna på kostnaden av tamponger och bindor på en 10 års period och planera något roligt för de pengarna i stället. Ett plus på samvetet är också att du sparar på miljön med denna enkla lilla kopp.

Pris: från ca 319 kr hos Jordklok.se

cups_and_hands-375x300

Text: Jennifer Björn. Bild: Lunette.com

Utvalda vänner

Grön Gåva
Grön Gåva står för naturlig skönhet, hälsa, hudvård, ekologiska och rättvisemärkta produkter! Vi startade för 11 år…
Clearlife.se
ClearLife är ett familjeföretag som erbjuder högkvalitativa näringsprodukter, naturlig/ekologisk hud-och…
Ljung Hudvård
Upplev känslan av Norrländsk naturkraft! Ljung hudvårdsserie från natursköna Lappland, gjord av Vindelävens rena friska…

Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »
© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.