Hem & inredning

Måla om med jord

0 Kommentarer 18 juli 2015

Sommaren, en perfekt årstid för att måla om de gamla möblerna som behöver fräschas upp, eller varför inte väggen? Men tänk på att hur fin färgen än är så kan det gömma sig riktiga fulingar i den, det vill säga hälsovådliga kemikalier.

Så välj en färg som är snäll mot både miljön och dig, exempelvis så innehåller äggoljetempera inga kemikalier what so ever. Med äggoljetempera köper du ett färdigt pigment som är gjort av jord och/eller mineraler som du sedan själv blandar med ägg, vatten och kokt linolja (eller rå kallpressad av fin kvalitet). Som med det mesta finns det färdigblandade emulgeringsmedel men då får du räkna med att någon kemikalie har smugit med ner i flaskan. Men om vi ska fortsätta med de positiva egenskaperna hos äggoljetempera så blir färgen inte bara troligt vacker utan också slitstark, vilket gör att den passar perfekt på möbler och väggar som används ofta!

Pris: från ca 160 kr hos ovolin.jetshop.se

11218510_10205672059112144_7394196454080308072_n

Text: Jennifer Björn. Bild: Norrgavel.se

Utvalda vänner

ImseVimse AB
Vi vill skapa en bättre framtid för världens barn! Sedan 1988 säljer vi miljövänliga, hälsosamma och prisvärda…

Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »
© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.