Hem & inredning

Världens första miljömärkta värmeljus

0 Kommentarer 06 januari 2015

Nu kan du äntligen köpa miljömärkta värmeljus! Företaget bakom detta är, den kanske något otippade butiken, Clas Ohlson. 

Det traditionella engångsvärmeljuset har som ni vet en ljuskopp i aluminium vilken är svår att samla in för att återvinna. I Sverige förbrukas över 300 miljoner värmeljus per år vilket motsvarar en förbrukning om över 225 ton aluminium. Uppskattningsvis återvinns knappt hälften. Produktionen av aluminium förbrukar även mycket energi. De traditionella värmeljusen är med andra ord ett dåligt alternativ ur en miljösynpunkt.

Clas Ohlson har tillsammans med två forskare tagit fram ett helt nytt värmeljus av 100 % stearin, det vill säga helt utan paraffin och fri från palmolja, och utan engångskopp av aluminium. När ljuset brunnit ut kan du enkelt fylla på ljuskoppen i glas med ny ljusrefill. Värmeljuset har miljömärkts av Svanen.

Bra jobbat Clas Ohlson!

Pris: 39 kr för ett startkit hos Clas Ohlson 

9248806174750

Text: Josefine Gran, redaktör. Bild: Clas Ohlson.se

Utvalda vänner

ImseVimse AB
Vi vill skapa en bättre framtid för världens barn! Sedan 1988 säljer vi miljövänliga, hälsosamma och prisvärda…

Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »
© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.