Mode & skönhet

Vinterns mysigaste tröja av hållbart material

1 Kommentar 01 januari 2015

Hos oss i mellersta Sverige har vintern inte riktigt kommit igång än, men vi gissar på att det inte dröjer länge innan snön täcker marken och minusgraderna skjuter i höjden. Vi vill tipsa om den perfekta vintertröjan som värmer gott i kylan. 

Favvotröjan

”Favvotröjan”  är ett fantastiskt hantverk och stickas för hand av kvinnor i Bolivia som ingår i organisationen BoliviAlpaca i La Paz. Kvinnorna spinner ullen för hand och stickar sedan tröjor efter Favvotröjans egen design och Fair Trades principer. Tröjorna finns i flera olika storlekar, färger och mönster. Det finns även en modell för barn som är 2-5 år.

Gröna fördelar

Favvotröjan är tillverkad av 100 % ekologisk ull från alpackor vilket är ett material som har många fördelar miljömässigt. En alpacka behöver inte duschas med insektsgift som bomull, den behöver inte konstgödsel för att växa och den består inte av omvandlad mineralolja som många konstfibrer. Alpackaull behöver inte tvättas med starka kemikalier eftersom den, till skillnad från fårull, inte innehåller lanolin. Ullen finns naturligt i flera olika färger och behöver inte färgas med färgämnen. En stor fördel är att materialet är väldigt slitstarkt, du kommer kunna använda din tröja i många många år. Dessutom är ullen väldigt mjuk och skön mot huden!

Pris: från ca 2000 kr hos favvotrojan.se

favvotröjan

 

Text och bild: Josefine Gran, redaktör

 

Utvalda vänner

Grön Gåva
Grön Gåva står för naturlig skönhet, hälsa, hudvård, ekologiska och rättvisemärkta produkter! Vi startade för 11 år…
Clearlife.se
ClearLife är ett familjeföretag som erbjuder högkvalitativa näringsprodukter, naturlig/ekologisk hud-och…
Ljung Hudvård
Upplev känslan av Norrländsk naturkraft! Ljung hudvårdsserie från natursköna Lappland, gjord av Vindelävens rena friska…
Swazi Secrets från Softzone
Softzone drivs av Elisabeth Nordfors som är importör i Sverige för hudvårdsmärket Swazi Secrets. Swazi Secrets filosofi är…
The Sleepy Collection
The Sleepy Collection är ett svenskt företag med sin bas i Stockholm. Vi erbjuder fantastiska sovkläder av skönaste kvalitet…

Artikeln har 1 kommentar

  1. Pernilla skriver:

    Just den alpackamönstrade finns på rea hos http://www.ecosphere.se ! Älskar dessa tröjor, helt underbara.


Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »
© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.