Mat & dryck

Ekologisk rabarberkaka

1 Kommentar 29 maj 2014

Hoppas ni har det härligt i sommarvärmen! Vi på En lagom dos grönt njuter av några extra dagars ledighet. Vid den här tiden på året växer våra rabarber så det knakar, därför fick det bli en mumsig rabarberkaka med egenodlade rabarber till fikat idag. Självklart bjuder vi på receptet!

Saftig rabarberkaka

Gör som vi och använd bara ekologiska ingredienser!

  • 300 g smör (rumsvarmt)
  • 4 dl socker
  • 6 ägg
  • 8 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1½ dl mjölk
  • ca 600 g rabarber

Gör så här:

  1. Vispa smör och socker luftigt.
  2. Vispa i äggen ett i taget.
  3. Blanda mjöl och bakpulver.
  4. Blanda i detta växelvis med mjölken.
  5. Bred ut smeten i en smord och bröad (eller bakplåtspappersklädd) långpanna.
  6. Strö över rabarberbitarna och ½-1 dl strösocker (extra).
  7. Grädda i 200 grader i 35-40 min.
  8. Skär i lagom bitar efter att den svalnat lite.
  9. Servera gärna med en god vanilsås eller glass. Njut!

DSC_2848

Text och bild: Josefine Gran, redaktör

Utvalda vänner

Grön Gåva
Grön Gåva står för naturlig skönhet, hälsa, hudvård, ekologiska och rättvisemärkta produkter! Vi startade för 11 år…
Clearlife.se
ClearLife är ett familjeföretag som erbjuder högkvalitativa näringsprodukter, naturlig/ekologisk hud-och…

Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »




© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.