Hem & inredning

KOR Water – en klimatsmart vattenflaska

1 Kommentar 12 maj 2014

Att köpa vatten på flaska är fortfarande relativt vanligt. Ta bara en titt på stan en varm sommardag så ser du att många har en köpt vattenflaska i handen. Att flaskvatten är ett sämre alternativ om du vill tänka på miljön är numera ganska välkänt. Långa transporter och engångsförpackningar bidrar till onödiga miljökostnader. Väljer du kranvatten istället sparar du både på din plånbok och miljön.Vi vill därför tipsa om en klimatsmart vattenflaska från KOR Water som du kan fylla med gott och fräscht kranvatten.

Gröna fördelar

Förutom det som vi nyss nämnde har just denna vattenflaska ett par extra fördelar som du får på köpet:

  • Flaskorna är helt fria från BPA*
  • Flaskorna tillverkas av Tritan som är återvinningsbart
  • KOR Water samarbetar med en miljömedveten och ansvarstagande tillverkare i Guangzhou, Kina som följer och lever upp till deras högt ställda krav. De har personligen inspekterade båda anläggningarna för att säkerställa att de ”lever som de lär.”
  • KOR Water donerar minst 1% av försäljningen till ideella organisationer som fokuserar på vattenrelaterade frågor

Vad tycker vi?

Vi måste erkänna att vi är väldigt imponerade av designen på denna vattenflaska. Den har en hel del praktiskt detaljer som vi uppskattar. En stor fördel är att korken sitter fast på flaskan, du bara ”fäller ner den” när du ska fylla på vatten vilket gör den väldigt smidig att hantera. Den stora öppningen gör det också smidigt att fylla på vatten, du kan även slänga i ett par isbitar utan problem om du känner för det. Vi gillar också att flaskan är lite unik och inte har det typiska utseendet för en vattenflaska. Ett stort plus till den snygga designen och att flaskan finns i flera olika färger.

* BPA är en kemikalie som ofta används för att göra polykarbonatplaster och epoxihartser. BPA har kopplats till en mängd olika hälsofrågor, däribland hjärt-och kärlsjukdomar, diabetes, cancer och tidig debut av puberteten. Ju längre en vätska förvaras i en behållare tillverkad med BPA, desto mer av den läcker ut i vätskan.

Pris: 169 kr hos KORWater.nu

DSC_0958

Text och bild: Josefine Grahn, redaktör

Utvalda vänner

ImseVimse AB
Vi vill skapa en bättre framtid för världens barn! Sedan 1988 säljer vi miljövänliga, hälsosamma och prisvärda…

Artikeln har 1 kommentar

  1. Lovisa skriver:

    Grymt snygg :)!


Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »
© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.