Mat & dryck

Livsmedelsverket varnar för röda druvor

0 Kommentarer 08 april 2014

Det har varit mycket snack det senaste om hur hårt  frukt och grönt besprutas, speciellt bananer och vindruvor. När det gäller bananer har vi sett en positiv trend där många butiker valt att endast sälja ekologiska bananer. Men när det gäller vindruvor kan det fortfarande vara svårt att hitta ekologiska varianter i butikerna. 

Varning för röda vindruvor

Nu har Livsmedelsverket gått ut med en varning om att äta röda vindruvor som köpts det senaste. Man har hittat höga halter av insektsmedlet Metomyl i röda vindruvor av sorten Red Globe från Peru. Importören har stoppat försäljningen och återkallat vindruvorna som bland annat sålts i City Gross- och Coop-butiker. Enligt Livsmedelsverket kan det innebära en hälsorisk att äta druvorna.

Detta tycker vi är en bra anledning till varför du alltid ska välja ekologiskt!

 druvor

Foto: TT

Utvalda vänner

Grön Gåva
Grön Gåva står för naturlig skönhet, hälsa, hudvård, ekologiska och rättvisemärkta produkter! Vi startade för 11 år…
Clearlife.se
ClearLife är ett familjeföretag som erbjuder högkvalitativa näringsprodukter, naturlig/ekologisk hud-och…

Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »
© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.