Blogg

Världen släcker på Earth Hour 29 mars

0 Kommentarer 28 mars 2014

I morgon klockan 20:30-21:30 är det dags för hela världen att släcka lyset för klimatet! Förra året deltog 7 000 städer i 154 länder i världens största miljömanifestation. I år hoppas vi på ännu fler!

I Sverige är engagemanget stort och nästan 80 procent av landets kommuner – 228 av totalt 290 – deltar med Earth Hour-arrangemang över hela landet, ofta med hela klimatveckor fyllda med debatter och information om klimatet. Över 1 000 skolor med  85 000 elever är anmälda och genomför aktiviteter då man pratar om problemen men också lösningarna på klimatfrågan.

– Förra året släckte halva Sveriges befolkning och skickade då en signal till våra politiker att agera i klimatfrågan. I samband med Earth Hour väljer också många att agera mer klimatsmart. Förra året började 30 procent med nya klimatsmarta vanor som att cykla mer, återvinna eller äta mer vegetariskt. I år fortsätter vi att sprida kunskap om de lösningar som finns, säger Mariann Eriksson på Världsnaturfonden WWF, initiativtagare till Earth Hour i Sverige.

Först ut att släcka under WWF:s Earth Hour på lördag kl. 20:30 lokal tid är Samoa-öarna och Antarktis. Sedan sveper släckvågen världen över, tidszon efter tidszon, via Australien – där Earth Hour startade 2007 – och Asien, vidare till mellanöstern och Ryssland, Europa och Afrika och över Atlanten till Amerika för att slutligen avsluta vid Tahiti och Cook-öarna.

Skärmavbild 2014-03-28 kl. 16.16.29

Urklipp från pressmeddelande av Världsnaturfonden

Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »
© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.