Mat & dryck

Ekologiskt snabbkaffe

0 Kommentarer 26 mars 2014

Förra veckan fick vi oss en rejäl och nyttig påminnelse i Örebro, hur otroligt bortskämda vi är med obegränsad tillgång på rent vatten. Avloppsvatten hade läckt ut i Örebro’s dricksvatten vilket gjorde att vi inte kunde använda vattnet direkt ur kranen utan fick koka det först. Detta gjorde att vi bl.a. inte kunde använda våra kaffeautomater på arbetsplatserna utan fick nöja oss med snabbkaffe ett par dagar. Vi valde att testa Ica’s snabbkaffe som både är ekologiskt och fairtrade-märkt och som vi blev så pass förtjusta i att vi vill tipsa er om det!

ICA i love eco snabbkaffe

ICA’s i love eco snabbkaffe är både ekologiskt och fairtrade-märkt vilket gjorde det till ett självklart val när vi stod och valde bland kaffehyllan. Även om just snabbkaffe kanske inte alltid är vårt förstaval när det kommer till ett gott kaffe tycker vi ändå att detta smakar riktigt bra. Det är ju trotts allt väldigt smidigt att ha med när man är på resande fot, som på husvagnssemestern i sommar exempelvis. Du kokar bara upp vatten och tar 1-2 teskedar snabbkaffe till en kopp (vi rekommenderar 2 teskedar). Låt det stå och dra en liten stund för bästa smak. Ett minus är att förpackningen är relativt liten och rymmer bara 100 g kaffe.

Pris: 35 kr per förpackning, 100 g
DSC_2010

Text och bild: Josefine Gran, redaktör

Utvalda vänner

Grön Gåva
Grön Gåva står för naturlig skönhet, hälsa, hudvård, ekologiska och rättvisemärkta produkter! Vi startade för 11 år…
Clearlife.se
ClearLife är ett familjeföretag som erbjuder högkvalitativa näringsprodukter, naturlig/ekologisk hud-och…

Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »
© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.