Hälsa

Känner du oro för kemikalier i vardagen?

1 Kommentar 23 mars 2014

Det senaste har ni säkert märkt av att det pratats mycket om kemikalier. Denna debatt har påverkat oss svenskar i så pass stor grad att åtta av tio känner oro för de farliga kemikalierna vi får i oss i vardagen. Nästan alla (90 %) vill kunna göra fler medvetna val. Det visar en undersökning som Coop och Konsumentföreningen Stockholm (KfS) har låtit göra.

KfS, som är en av Coops ägarföreningar, arbetar för att medlemmar och andra konsumenter ska få den information de vill ha kring kemikalier i varor.

– Kemikaliefrågan är svår, i synnerhet eftersom forskare och andra experter har olika uppfattningar om vad som är farligt. Vår roll är att skapa sans och balans i debatten och försöka reda ut vilka produkter man bör vara försiktig med om man är orolig, säger Louise Ungerth, chef för Konsument & Miljö, KfS.

Se gärna KfS’s video nedan där du får höra vad några av oss svenskar har för tankar kring kemikalierna i vår vardag.

Utvalda vänner

Grön Gåva
Grön Gåva står för naturlig skönhet, hälsa, hudvård, ekologiska och rättvisemärkta produkter! Vi startade för 11 år…
Clearlife.se
ClearLife är ett familjeföretag som erbjuder högkvalitativa näringsprodukter, naturlig/ekologisk hud-och…
Ljung Hudvård
Upplev känslan av Norrländsk naturkraft! Ljung hudvårdsserie från natursköna Lappland, gjord av Vindelävens rena friska…

Artikeln har 1 kommentar

  1. SPS skriver:

    Hej! Vi är ett företag i Stockholm som erbjuder helt kemikaliefri fönsterputs och städ för privatpersoner och företag. Låt oss hjälpa dig att rensa bort kemikalier i ditt hem!

    info@stockholmsteam.se


Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »
© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.