Hem & inredning

Handgjorda doftljus av rapsvax

2 Kommentarer 21 februari 2014

För ett par år sedan (ja, En lagom dos grönt har funnits länge!) skrev vi om sojaljus från Yvelis.se. Här kan du läsa den recensionen om du är nyfiken. För ett par veckor sedan fick vi reda på att Yvonne, som själv gör ljusen för hand, nu har börjat tillverka ljus av rapsvax. Självklart blev vi väldigt sugna på att testa.

Gröna fördelar

Användningen av rapsvax i ljustillverkning är relativt nytt. Yvelis rapsljus görs av vegetabiliskt naturligt rapsvax och är inte genmanipulerat eller testat på djur.

Vad tycker vi?

Yvelis rapsljus finns i otroligt många härliga dofter. Vi vill även påpeka att det finns en naturell variant för dig som är känslig mot dofter. Den största skillnaden mot ”vanliga” doftljus är att själva doften är intensivare och mer naturlig, det doftar inte ”konstgjort” som många andra doftljus ofta gör. Vi upplever även att ljusen brinner betydligt längre. Ljusen finns att köpa i flera olika storlekar och dofter. Vår favorit av de fyra dofterna vi testade är ”söta tranbär”, den doftar ljuvligt!

Pris: från 99 kr hos Yvelis.se

DSC_1939

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Text och bild: Josefine Gran, redaktör

 

Utvalda vänner

ImseVimse AB
Vi vill skapa en bättre framtid för världens barn! Sedan 1988 säljer vi miljövänliga, hälsosamma och prisvärda…

Artikeln har 2 kommentarer

  1. Anna skriver:

    Ska göra ett skolprojekt inför jul och tänkte göra ljus av rapsvax men hittar ingen information på internet var man kan inhandla vaxet eller hur man kan tillverka det själv. Är det någon som vet?


Trackbacks/Pingbacks

  1. Ny recension av rapsljusen | Yvelis - 04. apr, 2014

    […] En lagom dos grön är sajten för alla som är lite lagom gröna men gärna vill handla så miljövänligt man kan. De har testat några av våra rapsljus. Recensionen kan du läsa här http://www.enlagomdosgront.se/2014/02/21/handgjorda-doftljus-av-rapsvax/ […]

Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »
© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.