Hälsa

Miljövänlig tandborste från Humble brush

3 Kommentarer 29 januari 2014

Under en längre tid har vi nu borstat tänderna med en miljövänlig tandborste från Humble brush. Det vi gillar lite extra med Humble brush är att företaget gör så mycket mer än att bara tillverka tandborstar. Ett mål som de har är att bidra till att förbättra munhälsan hos människor i nöd runt om i världen. För att göra detta har de bland annat valt att för varje såld tandborste skänka motsvarigheten av en tandborste, vilket kort sagt betyder produktions- kostnaden av en tandborste. En väldigt fin gest tycker vi.

Gröna fördelar

Handtaget är tillverkat av bambu och är nedbrytbart. Tandborstarna innehåller strån som är helt fria från BPA. Stråna är gjorda utav nylon, ett material som inte är nedbrytbart men som enkelt kan komposteras. Tandborsten packas i ett komposterbart transparent material skapat från växter och den yttre förpackningen är gjord utav 100% återvunnet material.

Vad tycker vi?

Det första vi slogs av var att handtaget till tandborsten var väldigt lent och behagligt. Några av våra testpersoner var lite rädda för att handtaget skulle vara lite ”sticksigt” med tanke på materialet som det är gjort av, men det behöver du alltså inte oroa dig för. För övrigt gör tandborsten sitt jobb, det vill säga rengör tänderna. Ett litet plus för att borstarna finns i olika färger, det gör det så mycket enklare att skilja familjemedlemmarnas tandborstar åt och alla kan få en i sin favoritfärg. Något som kan vara bra att veta är att Humble brush håller precis lika länge som den vanliga plasttandborsten, så länge den sköts på rätt sätt.

Pris: 34 kr styck hos Humblebrush.se

DSC_1681

Text och bild: Josefine Gran, redaktör
 

Utvalda vänner

Grön Gåva
Grön Gåva står för naturlig skönhet, hälsa, hudvård, ekologiska och rättvisemärkta produkter! Vi startade för 11 år…
Clearlife.se
ClearLife är ett familjeföretag som erbjuder högkvalitativa näringsprodukter, naturlig/ekologisk hud-och…
Ljung Hudvård
Upplev känslan av Norrländsk naturkraft! Ljung hudvårdsserie från natursköna Lappland, gjord av Vindelävens rena friska…

Artikeln har 3 kommentarer

 1. Lisa skriver:

  ”Handtaget är tillverkat av bambu och är nedbrytbart. Tandborstarna innehåller strån som är helt fria från BPA. Stråna är gjorda utav nylon, ett material som inte är nedbrytbart men som enkelt kan komposteras.”

  Det låter konstigt att nylon kan komposteras. Det går väl inte? Själva tandborsten av bambu kan väl inte heller komposteras?

  Allt som är nedbrytbart är inte lämpligt att lägga i en kompost eftersom det kan ta alldeles för lång tid att bryta ner. Tex stora grenar måste malas till flis.

  Hälsningar
  Lisa

 2. Tobias skriver:

  Lisa: intressanta frågor!

  Josefin: är tandborstråna mjuka eller t.o.m. extra mjuka eller är de hårdare?

 3. Josefine, En lagom dos grönt.se skriver:

  Hej Tobias! Jag skulle säga att mjuka, inte extra mjuka eller hårdare än ”vanliga”.

  /Josefine


Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »
© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.