Nöje & Resor

Medveten Konsumtion tipsar om En jul utan NYP

0 Kommentarer 06 december 2013

För ett par dagar sedan startade föreningen Medveten Konsumtion kampanjen ”Inget NYP i jul”. Det är många av oss som vill tänka på miljön när vi julhandlar men vet inte hur. Genom att låta bli NYProducerat i julklapp och istället fokusera på second hand gör du gott både för miljön och den egna plånboken. Detta är vad föreningen Medveten Konsumtion uppmanar till nu när årets klappkalas drar igång. Medveten Konsumtions projektledare Marcus Qvarnström finns tillgänglig för att ge de bästa tipsen för en jul utan NYP.

– Julen är förväntningarnas högtid. Förväntningar på att få en gåva och på att ge en gåva tillbaka. Det är härligt, men varför ge gåvor som tär på jorden? Vi har möjlighet att tänka på både oss själva, andra och miljön i stort när vi skaffar och önskar oss julklappar. Det är dags att också göra det, säger Marcus Qvarnström på Medveten Konsumtion.

Här är några av Medveten konsumtions bästa tips för en jul utan nyproducerat:

1)  Att handla second hand är klimatsmart. Utöver att vara klimatsmart så är begagnade produkter till större grad giftfria, billiga och unika.

2)  Önska dig second hand i julklapp, så kan vi hjälpas åt mot en schysstare jul.

3)  Känner du till din stads spännande second hand-butiker? Kolla annars in Ekoguiden som guidar till butiker med ett schysst utbud.

4)  Kolla om du hittar julklappen längst in i din egen garderob eller i en bortglömd kartong på vinden. Kanske finns där något som någon annan både behöver och vill ha? Annars kolla in begagnatsajter som Bjussa, Rensa Vinden, Blocket och Tradera.

193516_29483107.jpg_430

Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »
© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.