Nöje & Resor

Julklappstips från Ekodeko.se

0 Kommentarer 04 december 2013

Julen närmar sig med stormsteg och många av er har säkert redan börjat kika på vad ni ska köpa för gåvor till era nära och kära. Precis som tidigare år vill vi hjälpa er lite på traven. Vi har bett vinnarna i Sveriges bästa gröna bloggar att bjuda på lite julklappstips. Först ut är Viktoria som driver bloggen Ekodeko.se.

ekodekojag

Ekodeko’s julklappstips

  • Klean kanteen – en pipmugg eller sportflaska utan plast full med gift. Rostfria flaskor med eller utan pip som håller lääänge. För er med bebis på G så finns det även nappflaskor, eller varför inte en schyst matlåda?
  • Stekpanna – En bra stekpanna är A och O för att matlagningen ska bli kul. Skippa de äckliga teflonpannorna som läcker ut diverse gifter och satsa istället på en i gjutjärn som tillför järn till maten, eller varför inte en Buyer i kolstål som är garanterad fri från gifter?
  • Schampo/balsam/raklödder-tvål – Att ge bort saker som verkligen går att använda funkar alltid! Nea of Sweden har kanonbra tvålar som löddrar, med fina oljor och välgörande egenskaper. Det finns att beställa tester om en nu vill ge flera små i olika dofter. En tvål ersätter 2-3 flaskor med schampo, bara det liksom!
  • Bilmatta/Lekmatta. Ni vet en sån där glänsande stor matta med massa vägar kors och tvärs, som vi hade som små, de ger mig numera lite lätt ångest. En plastmatta till barn? Köp istället en roligare och mer fantasifull lekmatta i 100% eko-bomull.

Besök gärna Viktorias blogg på Ekodeko.se för fler gröna tips!

Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »
© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.