Mat & dryck

Steviaströ från Sweet Leaf

1 Kommentar 27 november 2013

Som ni kanske kommer ihåg har vi tidigare testat Sweet drops som är ett naturligt sötningsmedel i flytande form från märket Sweet Leaf. Här kan du läsa mer om vårt test av Sweet drops. Nu har vi testat ett annat sötningsmedel som, till skillnad från Sweet drops, är i pulverform. 

Steviaströ

Steviaströ från Sweet Leaf är ett naturligt sötningsmedel från Stevia + Inulin, en helt naturlig, lösningsbar växtfiber som finns naturligt i frukt och grönsaker och ger näring till tarmfloran. Du kan tillexempel använda det istället för socker i matlagning och bakning.

Vad tycker vi?

Är du väldigt förtjust i sötsaker kan detta kan vara ett bra alternativ till socker. Förpackningen tycker vi är väldigt smidig, framförallt för dig som vill använda det för att söta kaffet. Något som är bra att tänka på är att stevia är 8 gånger sötare än socker, därför bör du vara väldigt återhållsam när du häller det i kaffet. Lite räcker långt! Burken kan tyckas vara lite dyr, men som ni förstår räcker det länge eftersom du bara behöver använda väldigt lite åt gången.

Pris: 139 kr hos Lifebutiken.se
DSC_1441

Text och bild: Josefine Grahn, redaktör

Utvalda vänner

Grön Gåva
Grön Gåva står för naturlig skönhet, hälsa, hudvård, ekologiska och rättvisemärkta produkter! Vi startade för 11 år…
Clearlife.se
ClearLife är ett familjeföretag som erbjuder högkvalitativa näringsprodukter, naturlig/ekologisk hud-och…

Artikeln har 1 kommentar

  1. Bengt Ingerstam skriver:

    Söker innehållsförteckning eller mer detaljerad specifikation. Mängden inulin verkar hög då ni uppger att produkten endast är 8 ggr sötare än socker


Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »
© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.