Mat & dryck

Ekologisk kokosgrädde

0 Kommentarer 21 november 2013

Kokosbaserade produkter blir allt mer populärt i matlagning vilket vi inte tycker är särskilt förvånande. Det är ju både gott och nyttigt. Tidigare har du kunnat köpa kokosmjölk från Kung Markatta men nyligen lanserade de även kokosgrädde som är fetare än mjölken och har därför andra goda egenskaper. 

Kokosgrädde från Kung Markatta

Kung Markattas kokosgrädde är både KRAV-märkt och godkänd av föreningen Äkta vara. Den är en fetare variant av kokosmjölk och innehåller mer kokos, hela 67% och har en fetthalt på 22%. Den görs av kokos från ekologiskt odlade kokospalmer på Sri Lanka. Kokosgrädden kan användas på samma sätt som den klassiska kokosmjölken, men eftersom den är fetare lyfter fram andra smaker ännu bättre. Vi tycker den passar bra till asiatiska rätter, men även i efterrätter och smoothies. Eller varför inte testa att göra egen glass på den?

Pris: ca 21 kr för 400 g,  finns att köpa i dagligvaruhandeln. 

DSC_1436

Text och bild: Josefine Grahn, redaktör

Utvalda vänner

Grön Gåva
Grön Gåva står för naturlig skönhet, hälsa, hudvård, ekologiska och rättvisemärkta produkter! Vi startade för 11 år…
Clearlife.se
ClearLife är ett familjeföretag som erbjuder högkvalitativa näringsprodukter, naturlig/ekologisk hud-och…

Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »
© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.