Hälsa

7 000 ton skräp slängs i toaletten varje år

0 Kommentarer 19 november 2013

Visste du att det idag den 19 november är Världstoalettdagen? Ja, den dagen finns faktiskt på riktigt. Faktum är att den till och med är en officiell FN-dag. Med tanke på detta vill vi passa på att uppmärksamma detta problem. 

Hur skulle ditt liv påverkas om du inte hade tillgång till en toalett? För oss är det en tankelek men för 2,5 miljarder människor är det verklighet. FNs mål om sanitet kommer att missas med en halv miljard människor, fortfarande 2015 kommer nästan 1 av 3 av alla människor i världen att sakna tillgång till toaletter.

Svenskar spolar ner 7 000 ton skräp i toaletten varje år

I Sverige har alla hushåll tillgång till både toaletter och rent vatten, men vi tar inte hand om vårt vatten. Istället spolar vi ner 7 000 ton skräp (och utöver det även kemikalier) varje år. Det innebär att varje person i snitt slänger cirka 1 kg våtservetter, tamponger, kondomer, tops etc i toaletten per år. En del tar även i lite extra och spolar ner större saker som mobiltelefoner, leksaker och smycken. Den bästa hyllningen du kan ge din toalett är att alltid använda papperskorgen istället för att spola ner skräpet.

Källa: Svenskt vatten 

9394d451b7eb5a9d_org

Utvalda vänner

Grön Gåva
Grön Gåva står för naturlig skönhet, hälsa, hudvård, ekologiska och rättvisemärkta produkter! Vi startade för 11 år…
Clearlife.se
ClearLife är ett familjeföretag som erbjuder högkvalitativa näringsprodukter, naturlig/ekologisk hud-och…
Ljung Hudvård
Upplev känslan av Norrländsk naturkraft! Ljung hudvårdsserie från natursköna Lappland, gjord av Vindelävens rena friska…

Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »
© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.