Mode & skönhet

Ekologiskt baby schampo

1 Kommentar 11 november 2013

För ett tag sedan fick vi ett paket som innehöll en ny serie med ekologiska babyprodukter till redaktionen. Produkterna kommer från märket Urtekram som är Skandinaviens största ekologiska grossist. En av produkterna var ett schampo som vi nu har testat ett par veckor. Här kommer vår recension. 

Gröna fördelar

Schampot är, förutom ekologiskt, helt fritt från parabener och mineraloljor och dessutom parfymfritt. Konserveringen är helt naturlig genom pastörisering och naturliga oljor. Alla produkter i serien är utvecklade för känslig babyhud och kan användas direkt från födseln. Tack vare den naturliga formulan svider inte schampot i ögonen.

Vad tycker vi?

Schampot är som sagt helt parfymfritt men har en mild doft från alla naturliga ingredienser. Efter att ha testat schampot ett par veckor är vi positivt överraskade. Precis som lovat svider det inte i ögonen och irriterar inte huden eller hårbotten på något sätt. Vårt tips är att inte endast använda det till bäbisar utan det fungerar precis lika bra till vuxna. Det känns smidigt att slippa ha flera olika schampon hemma. Men vi vill även påpeka att schampot har en väldigt lös konsistens, vilket gjorde det lite krångligt att fördela i håret. Det rinner gärna mellan fingrarna så vårt tips är att ta väldigt lite åt gången för att slippa slösa bort schampo i onödan.

Pris: Rek. pris 59,90 kr för 250 ml. Produkterna säljs på välsorterade livsmedelsbutiker, hälsokost och näthandel.

DSC_1397

Text och bild: Josefine Grahn, redaktör

Utvalda vänner

Grön Gåva
Grön Gåva står för naturlig skönhet, hälsa, hudvård, ekologiska och rättvisemärkta produkter! Vi startade för 11 år…
Clearlife.se
ClearLife är ett familjeföretag som erbjuder högkvalitativa näringsprodukter, naturlig/ekologisk hud-och…
Ljung Hudvård
Upplev känslan av Norrländsk naturkraft! Ljung hudvårdsserie från natursköna Lappland, gjord av Vindelävens rena friska…
Swazi Secrets från Softzone
Softzone drivs av Elisabeth Nordfors som är importör i Sverige för hudvårdsmärket Swazi Secrets. Swazi Secrets filosofi är…
The Sleepy Collection
The Sleepy Collection är ett svenskt företag med sin bas i Stockholm. Vi erbjuder fantastiska sovkläder av skönaste kvalitet…

Artikeln har 1 kommentar

  1. jenny skriver:

    Finns eko schampoot hos ica , hemköp etc
    Med vänlig hälsning jenny


Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »
© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.