Hem & inredning

Var tredje batteri återvinns inte

0 Kommentarer 06 november 2013

Visste du att bara 64 procent av batterierna i Sverige kommer in till återvinning? Resten ligger på hög i våra byrålådor. Nu måste vi bli bättre på att återvinna våra batterier. 

Under 2012 kom cirka 5 600 ton batterier ut på den svenska marknaden. Samma år återvanns cirka 3 600 ton batterier. De flesta vet att de inte ska slänga batterier i soporna. Men majoriteten av oss svenskar känner inte till att materialet i batterierna kan återanvändas i nya batterier och i andra produkter. Idag kan det mesta av ett batteri återvinnas. Genom att återanvända metaller som redan finns i kretsloppet slipper man bryta nya.

Batteriåtervinningen har nyss inlett en nationell informationskampanj med målet att fler ska lämna in batterier oftare till återvinning. För att göra det ännu tydligare att batterier kan återvinnas byter Batteriinsamlingen samtidigt namn till Batteriåtervinningen. Här kan du läsa mer om Batteriåtervinningen www.batteriåtervinningen.se.

Har du batterier hemma som bara ligger och skräpar? Spring iväg med dem till återvinningen och hjälp till att spara på jordens resurser. 

copy-Batteriatervinningen_green_rgb

Utvalda vänner

ImseVimse AB
Vi vill skapa en bättre framtid för världens barn! Sedan 1988 säljer vi miljövänliga, hälsosamma och prisvärda…

Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »
© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.