Mat & dryck

Ekologisk Ramslöksolja

0 Kommentarer 09 oktober 2013

Nu har Kung markatta lanserat den första ekologiska Ramslöksoljan på marknaden. En väldigt rolig nyhet tycker vi! Basen i oljan är svensk ekologisk kallpressad rapsolja som smaksatts med ekologisk vildplockad ramslök från Västergötland. Oljan är KRAV-märkt och även godkänd av föreningen Äkta vara och bär Ä-märket.

Under försommaren plockas ramslöken som sen får dra i oljan innan den silas bort. Oljan är är en bra smaksättare med somrig karaktär av den goda ramslöken. Den nötiga smaken från den kallpressade rapsoljan gifter sig med resten av smakerna på ett självklart sätt. Vi tycker oljan passar bra som smaksättare till exempelvis lax, pasta, bröd och sallad. Eftersom oljan baseras på rapsolja passar den både till kall och varm matlagning även om det främsta användningsområdet är smaksättning.

Pris: ca 69 kr för 250 ml. Oljan finns att köpa i livsmedelsbutiker. 

DSC_1335

Av: Josefine Grahn, redaktör

Utvalda vänner

Grön Gåva
Grön Gåva står för naturlig skönhet, hälsa, hudvård, ekologiska och rättvisemärkta produkter! Vi startade för 11 år…
Clearlife.se
ClearLife är ett familjeföretag som erbjuder högkvalitativa näringsprodukter, naturlig/ekologisk hud-och…

Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »
© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.