Mat & dryck

Snart kan du köpa ”ägg som gör skillnad”

13 Kommentarer 19 september 2013

Igår berättade Kronägg för oss att de snart lanserar något som de kallar för ”Ägg som gör skillnad” i samarbete med Cancerfonden. Under slutet av september kan du köpa ägg i en läcker rosa förpackning. För varje såld förpackning går 1 kr till Cancerfondens Rosa Bandet kampanj. Visst är det ett fint initiativ? Något som vi tycker hade gjort det hela ännu bättre är om äggen varit ekologiska. Vi frågade Kronägg varför de inte valt att använda ekologiska ägg och fick svaret att det inte finns den mängd ekologiska ägg att tillgå. Äggen i förpackningarna är från frigående höns. Synd tycker vi eftersom vi gärna stödjer initiativet men äter endast ekologiska ägg.

Vi är lite nyfikna på vad ni tycker. Har du lust att köpa äggen trots att de inte är ekologiska bara för att stödja Cancerfonden?

811c0071fab2281c_800x800ar

 

Utvalda vänner

Grön Gåva
Grön Gåva står för naturlig skönhet, hälsa, hudvård, ekologiska och rättvisemärkta produkter! Vi startade för 11 år…
Clearlife.se
ClearLife är ett familjeföretag som erbjuder högkvalitativa näringsprodukter, naturlig/ekologisk hud-och…

Artikeln har 13 kommentarer

 1. A. skriver:

  Jag köper hellre ett rosa-bandet till och fortsätter att äta endast ekologiska ägg.

 2. Josefine, En lagom dos grönt.se skriver:

  Vi är nog beredda att hålla med dig där.

 3. Anette skriver:

  Nej! jag köper bara ekologiska ägg.
  Bidrar hellre till cancerfonden på annat sätt.

 4. Anna-Carin skriver:

  Nej, jag vill hellre göra som A. Att det inte finns den tillgången beror ju på att efterfrågan måste öka. Det gör den ju inte med hjälp av en sån här kampanj. Köper eko-ägg och stödjer cancerforskningen på något annat vis. Det finns som bara ett sätt att köpa eko-ägg i butik och det finns gott om sätt att stödja cancerforskningen.

 5. Carolina skriver:

  Tycker kronfågel är fega som inte gjorde det med de ekologiska äggen.
  Företagen borde göra mer reklam för sina ekologiska produkter än på de andra
  /Carolina

 6. Carolina skriver:

  Kronägg ska det ju vara förstås, lite fel i hjärnsystemet bara:))

 7. Elina skriver:

  Kommer inte köpa dem eftersom de inte är eko – smsar hellre en gåva på typ 20 spänn rätt in till dem.

  Sedan är det ju bra att de skänker pengar till forkning på dussinvaror – men eftersom det inte är hållbart hela vägen kanske de inte skulle gjort en sån jäkla stor grej av det utan mer haft det som en hygienprodukt.

 8. Thomas skriver:

  Osmakligt att Cancerfonden tar hjälp av ägg, där hönorna utfodrats med foder med fiskmjöl. Fiskmjölet är då inte det stora problemet, utan att fiskmjöl är lättantändligt och därför behandlas med…flamskyddsmedel. Hönor i ekologiska anläggningar har det inte så mysigt som många tror. ca 2000 hönor i ett utrymme skapar svåra problem med kannibalism, jag vet då jag jobbat på ett sådant värperi.

 9. Thomas skriver:

  Ser att jag var lite snabb :) Då det inte är ekologiska ägg det gäller här. Så långt är det ju bra för Cancerfonden. Det som fortfarande gäller är det jag skrev om sk ekologiska ägg.

 10. Petra skriver:

  Jag köper endast ekologiska ägg och helst från höns som har möjlighet att gå ute. De smakar bättre och hönsen har det bättre också. Kommer alltså inte köpa ägg i rosa förpackning. Finns andra sätt att stödja Cancerfonden.

 11. Nina skriver:

  Jag kan ge pengar till cancerfonden på annat sätt. Jag hade i min stora naivitet trott att ”ägg som gör skillnad” gjorde skillnad för hönsen inom äggproduktionen och så är de inte ens ekologiska. Nej tack. Dålig kampanj :(

 12. Hanna skriver:

  håller helt med A.

 13. Anna skriver:

  Lite ironiskt med tanke på att bekämpningsmedlen på konventionellt hönsgödsel är cancerframkallande…


Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »
© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.