Mat & dryck

Ekologiska körsbärstomater på burk

0 Kommentarer 21 augusti 2013

Körsbärstomater på burk är något nytt för oss, därför var vi bara tvungna att testa när vi såg att Kung markatta tagit in det i sitt sortiment. Dessa små godingar kommer från soliga Italien där tomaterna fått mogna i sin egen takt utan konstgödsel och kemiska bekämpningsmedel. De är KRAV-märkta och godkända av föreningen Äkta vara och således Ä-märkta.

Vad tycker vi?

Visst är det så att körsbärstomater är snäppet godare än ”vanliga” tomater? Det tycker i alla fall vi. Därför var det ingen större chock att dessa burktomater var något smaskigare än ”vanliga” tomater på burk. Körsbärstomater innehåller lite mer syra än vanliga stora tomater vilket gör smaken friskare. Vi använde en burk i en fisksoppa och smaken blev sådär härligt frisk och lagom söt. Vi kommer garanterat ha ett gäng burkar på lager i förrådet framöver.

Pris: ca 19 kr för 400 g. Finns att köpa i dagligvaruhandeln.

501814

Text: Josefine Grahn, redaktör

Utvalda vänner

Grön Gåva
Grön Gåva står för naturlig skönhet, hälsa, hudvård, ekologiska och rättvisemärkta produkter! Vi startade för 11 år…
Clearlife.se
ClearLife är ett familjeföretag som erbjuder högkvalitativa näringsprodukter, naturlig/ekologisk hud-och…

Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »
© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.