Mat & dryck

Bokrecension – GREEN, gröna smaker för barnfamiljen

2 Kommentarer 11 juni 2013

Att få barn och ungdomar att äta grönsaker kan vara en stor utmaning, något säkert många av er har erfarenhet av. Att som förälder dessutom komma på varierande och nyttiga maträtter till vardags är, om möjligt, en ännu större utmaning. Lite hjälp på vägen brukar därför välkomnas med öppna armar. Vi har fått möjligheten av recensera en ny kokbok som fokuserar på lättlagad och barnvänlig grön mat.

Om boken och författaren

Boken är tänkt för dig som vill kunna laga enkel, god och sund grönt mat till din familj. Författaren heter Johanna Karlén Ståhl och är diplomerad kost- och näringsrådgivare. Hon har själv varit vego sedan 1996.

Recension

Vilken snygg bok! Det var nog det första som slog oss. Den är prydd med en massa färgglada och härliga bilder, vilket vi tycker är trevligt. Men kanske är själva innehållet det viktigaste ändå. Boken är uppdelad i olika områden, exempelvis ”Frukost”, ”Efterrätter”, ”Baka” osv. Med andra ord finns det minst ett recept för varje tillfälle. Det vi gillar allra mest är att Johanna bjuder på så mycket personlighet i texterna Det känns mer som en liten hjälpande vän än en kokbok. Recepten är till stor del nyttiga alternativ till ganska ”vanliga” rätter. Tack vare det tror vi att maten går hem hos de allra minsta i familjen. Ett stort plus för väldigt enkla och lättlästa recept med inte allt för krångliga ingredienser. Vi rekommenderar boken till dig som kanske inte lagar mycket vegetariskt idag, men som vill lära dig mer.

Pris: 168 kr hos Adlibris

green

Text & bild: Josefine Grahn, redaktör

Utvalda vänner

Grön Gåva
Grön Gåva står för naturlig skönhet, hälsa, hudvård, ekologiska och rättvisemärkta produkter! Vi startade för 11 år…
Clearlife.se
ClearLife är ett familjeföretag som erbjuder högkvalitativa näringsprodukter, naturlig/ekologisk hud-och…

Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »
© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.