Hem & inredning, Nöje & Resor

Miljövänliga Iphone-skal av flexibel bioplast

4 Kommentarer 30 maj 2013

Det finns ett hav med olika Iphone-skal på marknaden. Många av dessa är tillverkade av vanlig plast som är gjorda av icke förnyelsebar råolja, vilket inte är särskilt bra. Men det finns, som tur är, företag som bryr sig om miljön och satsar på tillverkning av miljövänliga skal. Ett av dessa är PELA case som erbjuder världens första miljövänliga Iphone-skal av flexibel bioplast. Och självklart har vi på En lagom dos grönt testat skalen.

PELA case

PELA case är världens första miljövänliga Iphone-skal av flexibel bioplast. Till skillnad från vanliga plaster som tillverkas av icke förnyelsebar råolja, så består PELA Case av förnyelsebart växtmaterial. Det är alltså biologiskt nedbrytbart och komposterbart. Kan det bli mycket bättre än så?

Vad tycker vi?

Det första vi lade märke till var den snygga designen. Ett plus för att det finns så pass många färger att välja mellan. (Miljövänliga skal brukar ofta finnas i en eller max två färger, enligt vår erfarenhet). Vi gillar också  att skalen är mjuka, just för att det är första gången vi testat ett Iphone-skal som faktiskt är mjukt och böjbart. Det är därför också väldigt lätt och smidigt att ta på och av skalet. Ett litet extra plus i kanten är de miljövänliga förpackningarna som skalen kommer i. Vi gillar företag som tänker grönt hela vägen!

PELA case finns till Iphone 4 och 5.

Pris: 199 kr för Iphone 4, 229 kr för Iphone 5 hos Pelacase.se

DSC_0111

Text & bild: Josefine Grahn, redaktör

Utvalda vänner

ImseVimse AB
Vi vill skapa en bättre framtid för världens barn! Sedan 1988 säljer vi miljövänliga, hälsosamma och prisvärda…

Artikeln har 4 kommentarer

 1. Andy skriver:

  Snygga skal, tack för tipset!

 2. Josefine, En lagom dos grönt.se skriver:

  Så lite så :)

 3. Kristoffer skriver:

  iNature var först och är Europa ledande på Miljövänliga mobilskal av bioplast! Finns att köpa på Ekostuff.se som är Nordens återförsäljare av inature.


Trackbacks/Pingbacks

 1. Vinn ett miljövänligt skal till din Iphone | En lagom dos grönt .se - 28. jan, 2014

  […] ca 200 kr) som vi har testat tidigare, är du nyfiken på vad vi tyckte kan du läsa recensionen här.  PELA case är miljövänliga Iphone skal som består av förnyelsebart […]

Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »
© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.