Mat & dryck

Amé – Naturlig fruktdryck

0 Kommentarer 21 april 2013

Lagom till att sommaren, sakta men säkert, börjar göra intåg har Kung Markatta lanserat sin populära dryck Amé med smak av hallon och björnbär på systembolaget. Amé är en mousserande, alkoholfri fruktdryck av juice, källvatten och örtextrakt, och är alltså helt naturlig. Tummen upp! Vi satte vår testpanel på uppdraget att testa drycken, och här får ni deras åsikter.

Testpanelen har ordet

Kung markattas Amé är känd för att vara en väldigt frisk och fräsch dryck. Vår testpanels omdöme var till stora delar mycket likt den beskrivningen.

-”Jag tyckte drycken hade en frisk smak. Den känns väldigt somrig! Jag skulle kunna tänka mig att servera den i sommar till fikat eller på en grillfest. Riktig god!”.

Men åsikterna varierade lite och alla var inte riktigt helt så förtjusta i drycken.

-”En frisk, öppen och spännande blandning mellan hallon och björnbär. Dock lite för söt vilket gör att smaken drar aningen mot hallonsaft…vilket i sin tur bidrar till att den inte lyfter helt som Amé annars gör”

Vi håller med om att drycken passar utmärkt till sommarfester. Det skulle kunna vara en väldigt bra alkoholfritt alternativ till oss som inte är så förtjusta i alkohol. Vi gillar speciellt att den är lite lätt kolsyrad, vilket ger en härlig bubblande känsla utan att ta över allt för mycket.

Från och med 1 juni 2013 hittar du Amé Raspberry & Blackberry på Systembolagets hyllor.

Pris för 750 ml: ca 30 kr.

DSC_0006

Text och bild: Josefine Grahn, redaktör

Utvalda vänner

Grön Gåva
Grön Gåva står för naturlig skönhet, hälsa, hudvård, ekologiska och rättvisemärkta produkter! Vi startade för 11 år…
Clearlife.se
ClearLife är ett familjeföretag som erbjuder högkvalitativa näringsprodukter, naturlig/ekologisk hud-och…

Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »
© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.