Mode & skönhet

Huskur för ansiktet

3 Kommentarer 18 april 2013

Vi snappade upp en liten huskur för ansiktet på bloggen Body Bazar, som nästan är för enkel för att vara sann. Men varför krångla till det? Du behöver bara två ingredienser som du med stor sannolikhet redan har hemma i stugan. Just denna kur är bra för dig med lite problemhy då citronsaftens egenskaper hjälper att minska finnar och ärr. Honungen bidrar med antiinflammatoriska egenskaper och återfuktar huden. 

Du behöver:

 • 1/2 citronhalva
 • 1-2 tsk Honung (ekologisk honung finns att få tag på i de flesta välsorterade livsmedelsbutiker)

Ta en halv citron och smeta på 1-2 tsk honung. Sedan gnugga du citronen i hela ansiktet. Gnugga på lite extra i dina problemområden. Låt verka i ca 5 minuter och tvätta sedan ansiktet med kallt vatten. Klart! Huden känns riktigt ren och fräsch efteråt men samtidigt återfuktad tack vare honungen. En billig och helt naturlig ansiktskur!

7318690053606

Text: Josefine Grahn, redaktör

Utvalda vänner

Grön Gåva
Grön Gåva står för naturlig skönhet, hälsa, hudvård, ekologiska och rättvisemärkta produkter! Vi startade för 11 år…
Clearlife.se
ClearLife är ett familjeföretag som erbjuder högkvalitativa näringsprodukter, naturlig/ekologisk hud-och…
Ljung Hudvård
Upplev känslan av Norrländsk naturkraft! Ljung hudvårdsserie från natursköna Lappland, gjord av Vindelävens rena friska…
Swazi Secrets från Softzone
Softzone drivs av Elisabeth Nordfors som är importör i Sverige för hudvårdsmärket Swazi Secrets. Swazi Secrets filosofi är…
The Sleepy Collection
The Sleepy Collection är ett svenskt företag med sin bas i Stockholm. Vi erbjuder fantastiska sovkläder av skönaste kvalitet…

Artikeln har 3 kommentarer

 1. Lovisa Bengtsson skriver:

  Jag har några andra favoriter.

  1) Lite samma som ovan, fast blanda i äggvitan i ”smeten”. Jag brukar också ta en halv tsk honung och två tsk citron (för att både honung och citron är rätt skarpt för oss som har känslig hy). Vispa med gaffel till det bli skummigt och kleta på skummet på ansiktet. Låt torka tills det är torrt och stramt. Badda av med vatten.

  2) Naturliga pore-stripes. Ta en äggvita, vispa upp som ovan. Lägg skummet på ansiktet och täck sedan med toapapper(!) över tex näsa och andra ställen där du har finnar och mörka prickar. Låt torka, ca en halvtimme, och dra sedan försiktigt loss papprena. Sörjan åker med ut, äggvitan gör huden mjuk och len

  Efter båda dessa kan man pricka hål på gulan som blev över, smörja in på ansiktet, låta torka och sedan försiktigt tvätta av med vatten eller en fuktad handduk. Fungerar lika bra som någon ansiktskräm jag provat!

  Bästa ansiktskurerna för mig som vägrar bada i kemikalier och samtidigt har problem med riktigt torr hud och finnar på samma gång!

  Varning dock. För att inte skada eller bleka ansiktet bör kurerna med citron inte användas regelbundet mer än en gång i veckan :)

 2. Ingrid skriver:

  Naturlig och enkel peeling:

  ½ msk olivolja
  1 msk strösocker

  Applicera olivolja i ansiktet. Ströa in dina händer med socker och peela med runda rörelser i några minuter på områden du tycker är ojämna.

  Fungerar bra för mig/dig som har normal/blandad hy och som får lite knottrig ojämn hud till och från av till exempel finnar och små kvisslor.

 3. Josefine, En lagom dos grönt.se skriver:

  Tack för tipset :)


Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »
© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.