Mat & dryck

Ekologiskt te från Kung Markatta

0 Kommentarer 26 mars 2013

För någon månad sedan lanserade Kung Markatta sitt första ekologiska te i 6 olika smaker. Vi som är riktiga teälskare blev så klart väldigt förväntansfulla. Nu har vår testpanel äntligen hunnit prova sig igenom alla. Här kommer deras smakupplevelser.

Gröna fördelar

Alla Kung Markattas teer är ekologiska och KRAV-märkta. De är även Fairtrademärkta vilket garanterar att människorna som jobbar med tillverkningen av det garanteras schyssta arbetsförhållanden och löner. Eftersom teerna även är smaksatta med riktiga ingredienser och inte aromer har det även blivit godkända av föreningen Äkta vara och får bära Ä-märket som hjälper konsumenter hitta mat utan tillsatser.

Vad tycker vi?

Så, vad tyckte testpanelen om teerna? Sanningen är att åsikterna om vilket te som var godast gick väldigt skilda vägar, vilket kanske inte är så konstigt. Alla tycker ju olika! Men överlag var många förtjusta i smaken Grönt te med citrongräs, som beskrevs som spännande i både smaken och doften. Den smak som fick minst fans var Rooibos med vanilj, som ett par testpersoner tyckte var en riktigt konstig kombination. För övrigt hade teerna en härlig och fyllig smak. Att teerna dessutom är ekologiska, KRAV-märkta och godkända av Äkta vara gör ju dessutom att de blir lite extra goda! Ett stort plus är att man kan köpa en liten ”prov-låda” med alla 6 smaker och helt enkelt prova sig fram till sin egen favorit.

Pris: Ca 25 kr för 22 påsar. Finns att köpa där Kung Markattas produkter säljs, bl.a. i välsorterade livsmedelsbutiker. 

DSC_0007

Text & bild: Josefine Grahn, redaktör

Utvalda vänner

Grön Gåva
Grön Gåva står för naturlig skönhet, hälsa, hudvård, ekologiska och rättvisemärkta produkter! Vi startade för 11 år…
Clearlife.se
ClearLife är ett familjeföretag som erbjuder högkvalitativa näringsprodukter, naturlig/ekologisk hud-och…

Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »
© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.