Guider, Hem & inredning

Miljövänliga energifönster

6 Kommentarer 14 mars 2013

Dags att byta fönster på kåken? Vi fick en fråga från en läsare som hade lite funderingar kring ett miljövänligt fönsterbyte. Varför ska man byta till miljövänliga fönster? Vad kan vara bra att tänka på?

Energifönster

Energifönster, också kallar PVC-fönster, är precis vad det låter som, fönster som sparar energi! Helt enkelt går det ut på att det är bättre isolerat och släpper inte ut lika mycket värme som ”vanliga” fönster. Dessutom minskar de kylbehovet på sommaren. På det här sättet är de klimatsmarta.

Bra att tänka på

En sak som kan vara bra att veta om just energifönster är att de faktiskt isolerar så pass bra att nästan ingen rumsvärme alls strålar ut. Detta innebär också att det under vissa årstider kan uppstå kondens på det yttre glaset, om man har fönstren placerade i ett oskyddat läge. Inget direkt problem om ni frågor oss, men ändå något som kan vara bra att veta. Vid tillverkning av PVC-fönster påverkas miljön väldigt lite. Men väljer du att inte sortera och ta hand om ditt fönster när du slänger det påverkar det miljön negativt. Det är alltså viktigt att du tar ditt miljöansvar när det är dags att byta ut fönstren.

Kronfönster.se kan du läsa mer om energifönster, priser och hur de fungerar.

pvc-fönster-image

Av: Josefine Grahn, redaktör

Utvalda vänner

ImseVimse AB
Vi vill skapa en bättre framtid för världens barn! Sedan 1988 säljer vi miljövänliga, hälsosamma och prisvärda…

Artikeln har 6 kommentarer

 1. Peter skriver:

  Att byta till pvc fönster är både en bra investering energimässigt och kostnadsmässigt då de är ganska mycket billigare än ”vanliga” fönster.

 2. Valle skriver:

  Hej hej,
  vi kollar just nu på energiglas, PVC med Uvärde på under 1.0. Har fått offert på ca 5000 kr per fönster med installation och allt, men när jag läser här verkar det nästan lite överpris: http://fönster-byte.se/debatt/dela-med-dig-fragor-offerter-och-tips-kring-fonsterbyten/ Kan man säga vad det ”ska” kosta, i normala fall??

 3. Felicia skriver:

  Hur kan PVC-fönster ens nämnas i ”miljövänligare” sammanhang? De innehåller mjukgörare som är direkt skadliga för människor och miljön. De kan inte målas eller renoveras. De må dra mindre energi under den tid de är funktionsdugliga, men med en så pass kort livslängd kan de på intet sätt klassas som ”miljövänliga” i jämförelse med andra fönster med högre kvalitet.


Trackbacks/Pingbacks

 1. miljövänliga fönster | dorrar-och-fonster.com - 30. jun, 2015

  […] Miljövänliga energifönster | En lagom dos grönt .seDags att byta fönster på kåken? Vi fick en fråga från en läsare som hade lite funderingar kring ett miljövänligt fönsterbyte. Varför ska man byta till …se mer […]

 2. miljövänliga fönster | fonsterochdorr.com - 19. jan, 2016

  […] Miljövänliga energifönster | En lagom dos grönt .seDags att byta fönster på kåken? Vi fick en fråga från en läsare som hade lite funderingar kring ett miljövänligt fönsterbyte. Varför ska man byta till …Kan du besøge hjemmesiden […]

 3. miljövänliga fönster | fonsterochdorrar-se.com - 23. okt, 2017

  […] Miljövänliga energifönster | En lagom dos grönt .seVarför ska man byta till miljövänliga fönster? Vad kan vara bra att tänka på? Energifönster. Energifönster, också kallar PVC-fönster, …Visa mer […]

Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »
© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.