Mat & dryck

Bönchips – ekologiskt snacks från Öland

0 Kommentarer 11 februari 2013

Vad sägs om goda, knapriga chips till fredagsmyset som dessutom är nyttiga OCH ekologiska? Vi på redaktionen blev helt frälsta när vi fick höra talas om bönchips som görs av ekologiska bruna bönor. Att de dessutom tillverkas på svenska Öland gör ju inte direkt saken värre. Vår testpanel har smaskat och knaprat, och tillslut utsett sina favoriter bland alla härliga smaker.

Gröna fördelar

Öländska bönchips är en ny produkt som framställs av ekologiska bruna bönor. Chipsen tillverkas utan tillsatser och innehåller varken mjölk eller gluten! Här finns mer information om chipsen för dig som är lite extra nyfiken.

Testpanelen har ordet

Vi lyckades, utan någon större ansträngning, få en handfull personer att testa chipsen. Alla blev riktigt förtjusta, någon beskrev dem till och med som beroendeframkallande! Ett gott betyg med andra ord. Ett extra plus var konsistensen på chipsen, som är riktigt knaprig. Dessutom känns chipsen nyttiga och är inte det minsta flottiga som ”vanliga” chips ofta är. Ett minus från testpersonerna var att chipsen var lite för lite saltade och de hade önskat mer smak i allmänhet, vilket vi kan hålla med om! Så, till den kanske absolut viktigaste frågan, vilken smak är godast? Favoriten i vår testpanel var chilidill, tätt följt av naturell! Smaken av örter var uppskattad hos vissa, men inte alls hos andra. Vårt råd är att prova dig fram tills du hittar din favvo-smak!

Pris: 100 kr för 5 påsar hos Bönchips.se

Av: Josefine Grahn, redaktör

Utvalda vänner

Grön Gåva
Grön Gåva står för naturlig skönhet, hälsa, hudvård, ekologiska och rättvisemärkta produkter! Vi startade för 11 år…
Clearlife.se
ClearLife är ett familjeföretag som erbjuder högkvalitativa näringsprodukter, naturlig/ekologisk hud-och…

Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »
© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.