Nöje & Resor

En lagom dos gröna julklappstips

0 Kommentarer 17 december 2012

Nu är det jul igen, och precis som vanligt vill vi på En lagom dos grönt bjuda på våra bästa och lagom gröna julklappstips. Förra året var det chefredaktören Josefine som delade med sig av sina personliga julklappstips. Här kan ni läsa dem om ni är nyfikna eller kanske behöver lite inspiration. I år är det inte någon ur vår redaktion som tipsar, utan vi har istället frågat några av vinnarna i Sveriges Bästa Gröna bloggar 2012 om deras bästa gröna julklappstips.

-”Våra bästa julklappstips är att sluta ge. I vår släkt ger vi numera bara till barnen och försöker först ge secondhand och begagnat. Köps nytt är ekologiskt förstahandsvalet. Vi vuxna ger en slant till valfri välgörenhetsorganisation som ligger en extra varmt om hjärtat. Jag & Johan kommer i år att stötta Musikhjälpens vattenprojekt för barn i slummrn med vår peng.” Ekonördarna.

– ”Att handla KRAV-märkt är ett första litet steg till att göra samhället bättre. Men en mjölkbonde får 3kr för en liter mjölk, butiken tar 8-14 kr. Svenska kycklinguppfödare får 17:50 kr för en kyckling på 1,2 kg som säljs grillad för 34:90 kr. Drar man av kostnad för hönsfodret så tjänar kycklingbonden ca 70 öre på den affären. Köper du julskinkan i butiken så är det ungefär samma förtjänst där för den som pysslat om grisen på gården. Eftersom i princip all julmat vi äter är gjord på svenska råvaror, som också i alla tider varit mogna, färska och helt perfekta precis nu till jul, så är julen är helt rätt tid att lyfta blicken för detta. Så googla bondgård Stockholm, bondgård Göteborg etc. så vet du på mindre än 5 min vad du, dina vänner och kollegor ska åka. Årets julklapp är att handla julmaten på rätt ställe.” – Husfadern.

-”Mitt bästa julklappstips är att inspirera någon till ett aktivare liv och bättre hälsa genom t.ex. en tränings dvd, en timme med en personlig tränare eller varför inte en plats i något lopp?

DET är julklappar med omtanke!” – Annika Sjöö.

Vi tackar för riktigt bra julklappstips från våra vinnare och önskar er alla en god och grön jul!

/Redaktionen

 

 

Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »
© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.