Nöje & Resor

Den onda badankan

0 Kommentarer 09 november 2012

Barnen är de största förlorarna i vårt massiva kemikaliesamhälle. Redan vid födseln har de upp till tvåhundra främmande ämnen i sitt blod. Och sedan fortsätter det. Vi omger oss av prylar som utsöndrar kemikalier som på sikt kan leda till allt från allergier till att vi kanske blir utan barnbarn. För vad gör badankan så mjuk, varför doftar badskummet så och vad pyser ut från gamla skumgummimadrasser? Vi på En Lagom Dos Grönt har läst Katarina Johanssons nya bok ”Den onda badankan” och rekommenderar den starkt till alla småbarnsföräldrar ute i landet (och alla andra också för den delen).

När Katarina fick barn började hon söka sin egen information. Så vad kan man göra för att minska mängden farliga kemikalier kring sitt barn? Katarina delar med sig av en hel del tips i boken, bl.a. dessa:

  • Undvik kläder med plasttryck
  • Skippa våtservetter, det går lika bra med tygtvättlappar och valigt vatten
  • Tapetsera hellre än måla i barnens rum
  • Köp aldrig leksaker som luktar plast eller parfym
  • Undvik konservburkar av metall

Fler liknande och riktigt bra tips finns att läsa om i boken.

Katarina Johansson har tidigare skrivit den uppmärksammade och prisbelönta boken Badskumt för vilken hon nominerades till årets miljöjournalist och tilldelades konsumentpriset.

Pris: 177 kr hos Adlibris

Av: Josefine Grahn, redaktör

Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »
© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.