Nöje & Resor

Premiär för Sveriges första Bike-in-bio

0 Kommentarer 11 oktober 2012

I helgen startade en annorlunda och unik satsning på filmvisning för cykelburna i Göteborg. Under söndagen samlades cyklister vid premiären för en Bike-in-bio med kortfilmer från Göteborgs Filmfestival i den nya stadsdelen Kvillebäcken. Initiativet är ett samarbete med Folkets bio Göteborg. Riktigt kul tycker vi på En Lagom Dos Grönt!

Cykelbio – för miljön

Med Bike-in-bion vill man på ett roligt och annorlunda sätt lyfta frågan om hållbar livsstil och en cykelvänlig stad. Tanken är att Bike-in-bion ska bli ett återkommande evenemang och till våren planeras nästa filmvisning. Bike-in-bion i Kvillebäcken är en mobilkonstruktion med plats för 32 cyklar varav 8 är i barnstorlek. I framtiden är tanken att bion ska kunna förflyttas och sättas upp på andra platser runt om i Göteborg.

Det är inte för inte som Kvillebäcken är initiativtagare till en Bike-in-bio. I Kvillebäcken satsas det hårt på att anpassa trafik och bebyggelse till ett hållbart ekologiskt samhälle, där människor exempelvis inte är beroende av biltransporter. För varje lägenhet som byggs i Kvillebäcken kommer det finnas två parkeringsplatser för cykel plus besöksplatser. Med cykelbanor, gångfartsgator, cykelpooler och cykelgarderober ska man skapa en cykelvänlig stadsdel. Ett riktigt bra initiativtagande tycker vi på En Lagom Dos Grönt. Nu hoppas vi att fler städer snappar upp idén!

Av: Josefine Grahn, redaktör

Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »
© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.