Guider, Hem & inredning

Köp och sälj begagnat – vi guidar dig genom prylsajterna

3 Kommentarer 06 september 2012

Att köpa och sälja begagnade prylar på nätet är fortfarande oerhört populärt. Det är ett smidigt och klimatsmart sätt att bli av med lite prylar som ändå bara skräpar i garaget. För varför slänga på tippen om det finns någon annan som har användning för det? Själva rensade vi förrådet i sommar och fick en extra slant i plånboken. Men många kan tycka att det är svårt att välja bland alla köp-och säljsajter på nätet. Vilken är egentligen bäst? Vi har satt ihop en liten guide av en handfull av dessa och tittat på deras respektive för- och nackdelar.

1. Blocket.se

Ingen har väl missat denna jätte? Med sina 4,5 miljoner unika besökare i veckan är Blocket utan tvekan den största köp-och-säljsajten i Sverige.

Tummen upp – Eftersom Blocket har otroligt många besökare är det många människor som ser din annons, vilket ökar chansen till att få prylen såld. Och samtidigt finns det många annonser för dig som köpare att gotta sig i.

Tummen ner- Blocket tar ut en ganska, tycker vi, hög avgift för dig som vill annonsera, 10-120 kr beroende på vilken kategori din pryl tillhör.

2. Tradera.se

Tradera har ett lite annorlunda upplägg då de använder sig av auktion istället för ”vanligt” köp-och-sälj. Det går helt enkelt ut på att alla köpsugna får bjuda på en pryl och den som är villig att betala mest vinner.

Tummen upp – Tradera har ett riktigt bra omdömessystem där alla medlemmar på sidan kan skriva något om en köpare eller säljare, både ris eller ros. Ska du t.ex. köpa en pryl kan du gå in och läsa vad tidigare köpare har att säga om säljaren. Står det då t.ex. ”Väntar fortfarande på att min vara ska dimpa ner i brevlådan, ett år efter köpet” kanske det inte är en bra idé att köpa av just den säljaren.

Tummen ner – Tradera tar ut en avgift samt provision när du säjer något. Priserna varierar beroende på hur mycket du får sålt prylen för. Ännu en negativ sak är att du inte kan söka på län eller region, utan du får upp alla annonser i hela Sverige. Dumt om du vill åka och hämta prylen själv.

3. Prylbanken.se

Prylbanken är en något mindre välkänd sajt, med 100 000 unika besökare i veckan.

Tummen upp – Det är helt gratis att annonsera hos prylbanken. De har även en skänkes – kategori, vilket är perfekt för dig som inte vill lägga en enda slant men ändå få en ny pryl.

Tummen ner – Med en relativt låg besöksnivå kan det vara svårare att få prylen såld än på de större sajterna. Vi tycker också att själva sajten var lite rörig.

4. Eniro Köp och sälj

Eniros egna köp-och-säljmarknad.

Tummen upp – Hos Eniro köp och sälj kan du annonsera helt gratis. Om du vill synas mer kan du dock välja olika tilläggstjänster som kostar en slant, som t.ex. att synas på förstasidan. Du kan även ladda upp en film på din pryl om du skulle vilja det. Något du i och för sig kan göra hos Blocket också.

Tummen ner – Ganska tråkig sida som inte erbjuder något speciellt eller unikt.

5. Fyndtorget.se

Fyndtorget var faktiskt en av Sveriges första köp- och säljmarknader på webben och har ca.250 000 unika besökare i månaden.

Tummen upp – Även denna sajt är gratis att annonsera på, vilket är positivt för plånboken.

Tummen ner – Med ganska få besökare kan det vara svårt att både köpa och sälja prylar. Samtidigt kan du säkert hitta fynd om du tar dig tid att kolla nya annonser varje dag. Men vem har egentligen tid till det?

Av: Josefine Grahn, redaktör

Utvalda vänner

ImseVimse AB
Vi vill skapa en bättre framtid för världens barn! Sedan 1988 säljer vi miljövänliga, hälsosamma och prisvärda…

Artikeln har 3 kommentarer

 1. Mia Tång skriver:

  Hej!

  Kul att jag hittade hit ;)
  Såg dock en sak som inte stämmer, gällande tradera så kan man söka på region det gör man genom deras start sida,
  I den vänstra menyn kan du klicka på ”sök lokalt” den här funktionen har faktiskt funnits i flera år :)

  Mvh//Mia Tång

 2. Linus skriver:

  Det är bra med sajter där det är gratis, som http://citiboard.se/ då det säljs småsaker som inte är värda så mycket. Ingen vill betala för att lägga ut något värt 50 kr.

 3. Karin skriver:

  http://www.simplet.se hjälper dig att sälja dina saker på nätet om du inte orkar lägga upp annonser själv.


Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »
© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.