Guider

Shopgun – din gröna guide i affären

0 Kommentarer 04 juli 2012

För bara några dagar sedan lanserades en riktigt smart app till Iphone som vi direkt fastnade för. Med appen Shopgun kan du läsa av en streckkod i affären och få upp fakta om produkten. Appen använder trafikljussystemet – RÖTT, GULT eller GRÖNT – för att hjälpa oss att välja bättre varor i affärerna.

Hur fungerar den?

Shopgun visar alltså vad som döljer sig bakom streckkoden och gör det lättare för oss som värnar om miljön när vi ska välja vilka varor vi handlar. I längden hoppas Consumentor, föreningen bakom appen, att det ska leda till mer gröna produkter på butikshyllorna. Något som vi gillar skarpt! I dagsläget fungerar Shopgun framför allt för olika produkter i dagligvaruhandeln. Ta med den när du går till affären, scanna dina varor och få massa nyttig information om etiken, miljön och hälsan som gömmer sig bakom produkten. Dessutom är det faktiskt rätt kul och underhållande att gå runt och scanna olika varor. En riktig hit!

Pris: 15 kr hos Appstore

Appen finns även för android!

Av: Josefine Grahn, redaktör


Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »
© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.