Mat & dryck

Sommarkvällarnas bästa vin

0 Kommentarer 02 juli 2012

Vida Orgánica Torrontés är ett nytt vitt vin som ni numera kan hitta i hyllorna på systembolaget. Det har utan tvekan blivit vår favorit under sommarkvällarna och passar perfekt till kubb-matcherna tillsammans med lite andra godsaker.

Fördelar

Förutom att vinet är gjort på 100 % ekologiskt odlade druvor så är det även KRAV-märkt. Vinet är producerat i Argentina av Alberto Zuccardi med famij och närhet till naturen är en ledstjärna i deras arbete. Druvorna kommer från Santa Rosa där förutsättningarna för att odla helt ekologiskt är riktigt bra. Högt, torrt och kalla nätter ger inte skadeinsekter en chans att hugga in på växterna.

Vad tycker vi?

Vi gillar fräscha vita viner som lätt slinker ner för strupen, just därför fastnade vi för detta. Vida Orgánica Torrontés är lätt och fräscht med en trevlig mild syra. Man kan även känna ett inslag av tropiska frukter och en touch av citrusskal. Det är framförallt gott att dricka som en aperitif, alltså innan maten. Men vi tycker även det passar utmärkt till snacksen efter maten. Ett stort plus till priset som känns bra i plånboken.

Pris: 69 kr

Av: Josefine Grahn, redaktör


Utvalda vänner

Grön Gåva
Grön Gåva står för naturlig skönhet, hälsa, hudvård, ekologiska och rättvisemärkta produkter! Vi startade för 11 år…
Clearlife.se
ClearLife är ett familjeföretag som erbjuder högkvalitativa näringsprodukter, naturlig/ekologisk hud-och…

Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »
© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.