Mat & dryck

Ekologisk sill till midsommar

1 Kommentar 20 juni 2012

Vi svenskar älskar vår inlagda sill och den har en självklar plats bland midsommarbuffén. Visste ni att löksill är den populäraste sillen bland svenskarna? Men det har även blivit mer och mer vanligt att göra sin egen inlagda sill. Något som vi faktiskt tycker är mycket godare!  Dessutom har du då fullständig kontroll på vilka ingredienser som används. Vi bjuder er på vårt favoritrecept på inlagd sill med en del ingredienser som många har i sin egen trädgård.

Äppelsill

  • 1 burk inläggningssill (420 g, avrunnen vikt 210 g)
  • 2 dl ekologisk crème fraiche
  • 1 svenskt äpple, t ex Ingrid Marie
  • 2 msk hackad dill
  • Två lökar, t ex salladslök

Finhacka löken. Tärna äpplet.
Skär sillen i bitar. Blanda alla ingredienser utom sillen.
Smaka av med salt. Vänd i de skurna sillbitarna.

Vi använder äpplen från vårt egna äppelträd och dill och lök från vårt lilla land. Enkelt, billigt och gott!

Tips: Har du inte tid eller lust att göra egen inlagd sill har Abba bl.a ekologisk och KRAV-märkt löksill och senapssill.

Glad midsommar!

Av: Josefine Grahn, redaktör


Utvalda vänner

Grön Gåva
Grön Gåva står för naturlig skönhet, hälsa, hudvård, ekologiska och rättvisemärkta produkter! Vi startade för 11 år…
Clearlife.se
ClearLife är ett familjeföretag som erbjuder högkvalitativa näringsprodukter, naturlig/ekologisk hud-och…

Artikeln har 1 kommentar

  1. Bättre Värld skriver:

    Bra tips och det verkar vara ett gott recept. En sak jag stört mig på är dock de e-ämnen som finns också i inläggningssillen. Tur att det är relativt enkelt att lägga in egen sill utav den färska.


Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »




© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.