Mode & skönhet

Ekologisk pyjamas för barn

0 Kommentarer 18 juni 2012

Vi fick nys om ett svenskt märke som tillverkar ekologiska pyjamasar för barn. När vi sedan fick tillfälle att klämma och känna på en blev vi fast och kände att vi bara måste tipsa er om dessa. Märket heter The Sleepy Collection och tillverkar pyjamasar till barn i 100 % ekologiskt odlad pima bomull.

Gröna fördelar

Den ekologiska pima bomullen är certifierad av GOTS. Denna certifiering innebär att hela processen från bomullsplanta till den färdiga produkten är ekologisk och helt fri från otäcka kemikalier. Dessutom har leverantören ett socialt ansvar och arbetarna har bra villkor.

Vad tycker vi?

Det första som slog oss när vi kände på pyjamasen var att den var otroligt mjuk och skön. Pima bomullen är ju känd för att vara den absolut mjukaste bomullen. Vi gillar också att tillverkarna verkligen tänkt på at anpassa produkten till barn. Det finns t.ex. inga lappar som kan klia eller hårda resårer. Sedan har även pyjamasen muddar vid händer och fötter som gör att du lätt kan vika upp och ner och därmed kan de snabbväxande små liven använda pyjamasen längre. Den enda nackdelen vi kan se är att pyjamasen är vit vilket kanske innebär att det blir en hel del tvättar för att hålla den snygg och ren.

Pris: 359-369 kr beroende på storlek hos The Sleepy Collection

Av: Josefine Grahn, redaktör

Utvalda vänner

Grön Gåva
Grön Gåva står för naturlig skönhet, hälsa, hudvård, ekologiska och rättvisemärkta produkter! Vi startade för 11 år…
Clearlife.se
ClearLife är ett familjeföretag som erbjuder högkvalitativa näringsprodukter, naturlig/ekologisk hud-och…
Ljung Hudvård
Upplev känslan av Norrländsk naturkraft! Ljung hudvårdsserie från natursköna Lappland, gjord av Vindelävens rena friska…
Swazi Secrets från Softzone
Softzone drivs av Elisabeth Nordfors som är importör i Sverige för hudvårdsmärket Swazi Secrets. Swazi Secrets filosofi är…
The Sleepy Collection
The Sleepy Collection är ett svenskt företag med sin bas i Stockholm. Vi erbjuder fantastiska sovkläder av skönaste kvalitet…

Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »
© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.