Mat & dryck

Tomatketchup sötad med stevia

0 Kommentarer 06 juni 2012

Allt blir godare med tomatketchup! Ja i alla fall om man frågar tillverkaren Felix. Men visst kan en klick ketchup förhöja smakerna ibland. För er ketchupälskare finns det numera ett nytt alternativ, en tomatketchup som är naturligt sötad med stevia. Ett väldigt bra alternativ för dig som vill trappa ner lite på sockret i maten men som ändå inte vill ge upp ketchupen. Speciellt bra är det kanske för alla barn där ute som ofta är väldigt förtjusta i sin ketchup. Perfekt till den grillade korven i sommar!

Vad är stevia?

Stevia är ett växtsläkte och innehåller endast naturliga råvaror. Växten innehållet glykosider och är upp till 400 gånger sötare än socker, därför används det ofta som sötningsmedel idag. Ur växten utvinner man steviolglykosider som är själva ämnet man använder som sötningsmedel. Eftersom stevia som sötningsmedel inte innehåller några blodsockerhöjande kolhydrater påverkar det inte blodsockret och är en bra produkt för diabetiker.

Pris: 26 kr (970 g)

Av: Josefine Grahn, redaktör

Utvalda vänner

Grön Gåva
Grön Gåva står för naturlig skönhet, hälsa, hudvård, ekologiska och rättvisemärkta produkter! Vi startade för 11 år…
Clearlife.se
ClearLife är ett familjeföretag som erbjuder högkvalitativa näringsprodukter, naturlig/ekologisk hud-och…

Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »
© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.