Mat & dryck

Klimatmärkt nötkött

0 Kommentarer 04 juni 2012

Visste du att du kan du köpa klimatmärkt nötkött i affären? Alldeles nyligen var det premiär för det första klimatcertifierade nötköttet i livsmedelshandeln. Det är gotlandsbönderna Odd och Maud Norman som har lyckats få sitt nötkött klimatmärkt av svenskt sigill. De tycker själva att det är viktigt att göra vad de kan för att minska nötkreaturens klimatpåverkan, därför jobbar de hårt för att lyckas med detta. De tycker också att alla borde ta sitt ansvar när det gäller klimatet, vilket vi på En Lagom Dos Grönt håller med om. Alla kan inte göra allt, men alla kan göra något. Detta är ett steg i rätt riktning.

Vad krävs för att bli klimatcertifierad?

Jo, man måste leva upp till de klimatkrav som tagits fram av KRAV och Svenskt Sigill. Bland annat krävs en komplett energikartläggning på hela gården, att bara förnyelsebar el används, att 70 procent av fodret ska vara producerat på gården, förbud mot soja, noggrann kvävekoll och att särskild omsorg ägnas åt djurens hälsa eftersom låga klimatutsläpp också kräver att djuren växer bra.

Vill du veta mer så finns mer information om klimatcertifieringen på svensktsigill.se

Av: Josefine Grahn, redaktör

Utvalda vänner

Grön Gåva
Grön Gåva står för naturlig skönhet, hälsa, hudvård, ekologiska och rättvisemärkta produkter! Vi startade för 11 år…
Clearlife.se
ClearLife är ett familjeföretag som erbjuder högkvalitativa näringsprodukter, naturlig/ekologisk hud-och…

Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »
© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.