Mode & skönhet

Lyxig hudvård för både dig och miljön

3 Kommentarer 31 maj 2012

Vi på En Lagom Dos Grönt tycker det är helt rätt att unna sig lite lyx ibland. Därför valde vi att testa två produkter från den lite lyxigare hudvårdsserien Dermalogica. Ett märke som även visar ett stort engagemang för vår natur och miljö.

Vi har testat

Vi fastnade för två produkter från Dermalociga, en ansiktskräm och en ansiktsmask, som både ska vara mycket välmående för huden. Dermalogica Active Moist är en ansiktskräm som är helt oljefri och väldigt mjukgörare. Det som är lite extra speciellt med den här produkten är att den absorberas väldigt snabbt in i huden och lämnar därför inget kladd efter sig. Sedan testade vi även Dermalogica Skin Refining Masque som är en renande ansiktsmask. Båda dessa två produkter ska vara bra för dig med acne och oren hy.

Gröna fördelar

Dermalogicas produkter är utvecklade med ett sunt miljötänkande och alla ingredienser är ekologiskt framtagna och förpackningarna är återvinningsbara. Dermalogica värnar även om djur och är emot djurförsök. Produkterna innehåller aldrig lanolin som kan göra huden känslig, tilltäppande mineraloljor, uttorkande S.D alkohol eller artificiella färg- och parfymämnen. De aktiva ingredienserna består bl a av naturliga eteriska oljor och extrakt.

Vad tycker vi?

Dermalogicas hudvårdsserie har ett rykte om sig att vara väldigt bra vilket självklat bidrog till att vi hade ganska höga förväntningar på produkterna. Till vår glädje blev vi inte det minsta besvikna. Ansiktskrämen (Dermalogica Active Moist) gjorde mer eller mindre allt som den lovade. Krämen går in otroligt snabbt i huden och mjukgör riktigt bra. Huden känns som en babyrumpa! Om den fungerar bra mot acne kan vi dessvärre inte uttala oss om. Men har du problem med det kan det absolut vara värt ett försök.

Ansiktsmasken (Dermalogica Skin Refining Masque) tyckte vi också mycket om. Den gav en känsla av att huden blev väldigt ren samtidigt som den återfuktade bra. Det kändes som en perfekt balans mellan fukt och rengöring.  Produkterna ligger i den dyrare prisklassen men du får samtidigt bra hudvård för pengarna. Något vi på En Lagom Dos Grönt gärna unnar oss.

Pris: Dermalogica Active Moist (50 ml) 425 kr hos Electashop

Dermalogica Skin Refining Masque (75 ml) 405 kr hos Electashop

Av: Josefine Grahn, redaktör

Utvalda vänner

Grön Gåva
Grön Gåva står för naturlig skönhet, hälsa, hudvård, ekologiska och rättvisemärkta produkter! Vi startade för 11 år…
Clearlife.se
ClearLife är ett familjeföretag som erbjuder högkvalitativa näringsprodukter, naturlig/ekologisk hud-och…
Ljung Hudvård
Upplev känslan av Norrländsk naturkraft! Ljung hudvårdsserie från natursköna Lappland, gjord av Vindelävens rena friska…
Swazi Secrets från Softzone
Softzone drivs av Elisabeth Nordfors som är importör i Sverige för hudvårdsmärket Swazi Secrets. Swazi Secrets filosofi är…
The Sleepy Collection
The Sleepy Collection är ett svenskt företag med sin bas i Stockholm. Vi erbjuder fantastiska sovkläder av skönaste kvalitet…

Artikeln har 3 kommentarer

 1. Kajsa skriver:

  Det är bra att Dermalogica har ett miljötänk i sina förpackningar och att de är emot djurförsök. Och Dermalogicas produkter ger förvisso fin effekt på huden, det kan jag intyga efter flera års användande. När det gäller ingredienslistan i produkterna är den dock lååångt ifrån naturlig och innehåller en mängd syntetiska kemikalier, som varken är bra för hud eller avlopp. Något som lett till att jag numera valt bort märket.

  Ta exempelvis Active Moist som ni recenserar här. Några syntetiska otrevligheter i denna kräm är t.ex. MEA, Butylene Glycol, PEG-100 , Polyquaternium-10, Triethanolamine, Disodium EDTA samt misstänkt hormonstörande parabenerna Methylparaben och Propylparaben. Dessutom Dimethicone (silikon = plast) nästan högst upp i ingredienslistan, inte direkt farligt men tillför inte huden något, stänger in den och är helt kroppsfrämmande.

  Det finns många märken idag med mycket bättre innehåll både för miljön och din hud än Dermalogica. För 10 år sedan skulle jag kunnat hålla med er om att märket låg i topp ur miljö- och hälsosynpunkt. Då fanns inte samma intresse från komsumenter för grön skönhet och alternativen var inte många. Men idag tycker jag inte att Dermalogica är särskilt grönt med tanke på deras ingredienser och att det finns så otroligt många helt naturliga märken. Dermalogica har uppdaterat sin formula något på vissa produkter, bla för möta upp behovet att människor inte längre vill smeta på sig misstänkt hormonstörande parabener, men uppenbart är att ambitionerna inte nått särskilt långt. Dermalogica kommer att behöva göra många förändringar i sina produkter för att leva upp till sitt tidigare rykte som miljö- och hälsovänligt i den konkurrens som finns inom ekoskönhet. Ärligt talat, det finns ju numera en uppsjö av gröna skönhetsmärken med större miljöambition än Dermalogica och där man går hela vägen och gör förutom återvinningsbara förpackningar även ingredienslistan bra för hud och miljö. Jag blir rätt förvånad över ert val av märke för ”grön lyx” om jag ska vara ärlig.

  Gå gärna in på bloggen naturligtsnygg.se där Hannah har testat hur många ekolyxiga märken och produkter som helst med naturligt innehåll som är bra både för hud och avlopp. Hoppas det kan vara en inspiration. Om någon vill gå över från Dermalogica till ett grönare märke kan jag själv tipsa om Madara, vars Deep moisture cream är ett utmärkt val istället för Dermalogicas Active Moist. Ungefär samma konsistens, men mycket bättre, naturliga, ingredienser och resultatet är minst lika bra.

 2. Josefine, En lagom dos grönt.se skriver:

  Tack så mycket för din feedback och för att du delar med dig av dina åsikter och andra tips. Vi testar många olika skönhetsprodukter, bl.a. Dermalogica som i detta inlägg. Just Dermalogica har många av våra läsare tipsat oss om och bett oss att testa, vilket vi då gjorde. Och visst är det så att just Dermalogica har både för-och nackdelar. Madara och deras Deep moisture creme låter intressant om det är så att den har samma funktioner som Active moist. Den ska vi absolut kolla upp och se om vi kanske borde testa!

 3. Malin skriver:

  Kajsa här ovan har uttryckt mycket som jag inte behöver säga… Alla får vi ju ha våra egna värderingar, men jag kanten låta bli att bli irrititerad när ni skriver att Dermalogicas samtliga ingredienser är ekologiskt framtagna. Något sådant tror jag knappast att de själva skulle våga påstå.


Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »
© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.