Nöje & Resor

Fira en grön Valborg

0 Kommentarer 28 april 2012

På måndag den 30 april är det återigen dags för valborgsmässoafton. En mycket härlig högtid om ni frågar oss, som sträcker sig långt bak i tiden. Idag ses valborgsmässoafton som ett firande av att sommaren är här.  På många platser i landet anordnas stor fest där fyrverkerier är ett vanligt inslag. Även om dessa är mycket vackra att titta på ger de dessvärre en del tråkiga effekter.

Skadliga fyrverkerier

Fyrverkerierna släpper ut giftiga ämnen, som visserligen har en relativt liten skadlig effekt på miljön, men som ändå är mycket onödig. Synligare bieffekter är t.ex. skador på människor. Enligt MSB (myndigheten för samhällsskydd och beredskap) skadas varje år 200 personer av fyrverkerier. Dessutom lider många djur av oväsendet, vilket många som inte själva har djur kanske inte tänker på.

Vi rekommenderar Khom Loy!

Slopa fyrverkerierna! Det finns bättre alternativ. Många av er har kanske redan provat de populära svävande rislamporna, Khom Loy. Dessa otroligt vackra lyktor är helt tysta, miljövänliga och 100 % klimatneutrala! Lyktorna görs av biologiskt nedbrytbara material som en stomme av bambu, rispapper och en tändsats av pappersmaterial doppat i vax.  Mycket bättre än så kan det inte bli! Var bara noga med att köpa de rislampor som INTE har en stomme av metall, dessa kan skada djur när de till slut landar på marken.

Pris: ca 90 kr för 3 pack, finns exempelvis hos många dagligvarubutiker.

Av: Josefine Grahn, redaktör

Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »
© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.