Guider, Hem & inredning, Mode & skönhet, Nöje & Resor

Skjutsgruppen

0 Kommentarer 26 april 2012

I samband med att Facebook ökade i popularitet 2007 och debatten kring kollektivtrafiken var hetare än någonsin startade Mattias Jägerskog en facebookgrupp vid namnet skjutsgruppen. Han är även grundare till Carpool Europe (som finns på Facebook, det är en skjutsgruppsite för resor mellan länder i Europa). Nyligen lanserade han The CoSume project som handlar om hur vi som konsumenter kan låna saker med hjälp av andra via social medier. Intervjun skedde över en avslappnad fika och Jägerskog berättar hur han som ensam grundare fick idéen till samtliga ideella verksamheter.

Hur det hela började

Jägerskog intresserade sig för sociala medier och miljön redan när han var student. Han var delaktig i olika samåkningsinitiativ och en dag kom han fram till att han själv skulle vilja starta en via Facebook. Skjutsgruppen används på detta vis, en resenär undrar om det är någon som exempelvis ska åka från Skövde till Göteborg på fredag och jag som ska åka dit(med bil) nappar och säger jag ska. Tvärtom kan även den som kör bilen fråga om någon vill åka med.

The CoSume project

Att dela saker med sina vänner på Facebook,Twitter,bloggar, instagram mm är den nya trenden. Aldrig har vi delat så här mycket information med vår omgivning och The CoSume project utnyttjar denna delningsfunktion som vi gilla. Genom att på samma sätt som skjutsgruppen skapa ett forum där ens omgivning istället för att köpa nya saker lånar saker från varandra. Exempelvis: min kompis Petter behöver en trädgårdssax för att fixa lite i trädgården. Han frågar alla på forumet, vem har en trädgårdssax? Denna utfrågning sker genom att Peter postar en bild på motivet. Jag har en och lånar den till Petter, vi båda har gjort en bra affär för miljön.  Eftersom konsumtionssamhället är större än någonsin var grundidén för CoSume projectet att motverka den via sociala medier.

Se denna video för att förstå hur konsumtionssamhället bidrar till mindre resurser och vad som kan göras!

För att stödja The CoSume project eller för mer information klicka här: cosumeproject.com

Av: Irena Aracic, redaktör


Utvalda vänner

Grön Gåva
Grön Gåva står för naturlig skönhet, hälsa, hudvård, ekologiska och rättvisemärkta produkter! Vi startade för 11 år…
Clearlife.se
ClearLife är ett familjeföretag som erbjuder högkvalitativa näringsprodukter, naturlig/ekologisk hud-och…
ImseVimse AB
Vi vill skapa en bättre framtid för världens barn! Sedan 1988 säljer vi miljövänliga, hälsosamma och prisvärda…
Ljung Hudvård
Upplev känslan av Norrländsk naturkraft! Ljung hudvårdsserie från natursköna Lappland, gjord av Vindelävens rena friska…
Swazi Secrets från Softzone
Softzone drivs av Elisabeth Nordfors som är importör i Sverige för hudvårdsmärket Swazi Secrets. Swazi Secrets filosofi är…
The Sleepy Collection
The Sleepy Collection är ett svenskt företag med sin bas i Stockholm. Vi erbjuder fantastiska sovkläder av skönaste kvalitet…

Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »
© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.