Mode & skönhet

Kakao/kaffe och apelsin skrubb från Ljung

1 Kommentar 25 april 2012

Ljung är ett ekologisk hudvårdsmärke från Norrland och vi har testat deras skrubb som ska hjälpa oss att förbereda huden inför sommaren. Även om april månad har bjudit på många årstider (skämt åsido), är vi optimistiska inför sommaren och har börjat skrubba kroppen.

Vad är en skrubb?

En skrubbs huvudsakliga syfte är att ta bort döda hudceller och öka cirkulationen. Skrubba kroppen gör man en gång i veckan på blöd hud med cirkelrörelser. En skrub kan även används innan brun utan sol för att fästa färgen bättre. Huden förnyas var 35:e dag och vissa säger att skrubba kroppen hjälper till med denna process. Det är kornen i sig som tar bort de döda hudcellerna och en kroppsskrubb har vanligtvis hårdare korn än en för ansiktet, därför ska inte kroppsskrubbar användas på ansiktet.

Vad tyckte vi

Kroppsskrubben som vi har testat är gjord på ekologiskt kakao och kaffebönor som är renande och rik på antioxidanter. Den doftar obeskrivligt gott av kaffe, choklad och apelsin! Hela jag luktade som en bakelse efteråt och kände mig mjuk på huden som jag hade använt Ljungs skrubb på. Det är väldigt enkelt att överdosera denna produkt på grund av den härliga doften. Avslutningsvis var skillnaden mellan denna ekologiska skrubb och ”vanliga” att den inte var lika fet i sin konsistens utan något vattningare.

Webbshop: ljunghudvard.se

Pris: 135 kr

Av:Irena Aracic, redaktör


Utvalda vänner

Grön Gåva
Grön Gåva står för naturlig skönhet, hälsa, hudvård, ekologiska och rättvisemärkta produkter! Vi startade för 11 år…
Clearlife.se
ClearLife är ett familjeföretag som erbjuder högkvalitativa näringsprodukter, naturlig/ekologisk hud-och…
Ljung Hudvård
Upplev känslan av Norrländsk naturkraft! Ljung hudvårdsserie från natursköna Lappland, gjord av Vindelävens rena friska…
Swazi Secrets från Softzone
Softzone drivs av Elisabeth Nordfors som är importör i Sverige för hudvårdsmärket Swazi Secrets. Swazi Secrets filosofi är…
The Sleepy Collection
The Sleepy Collection är ett svenskt företag med sin bas i Stockholm. Vi erbjuder fantastiska sovkläder av skönaste kvalitet…

Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »
© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.