Guider, Mode & skönhet

Klädbytardagen 2012

0 Kommentarer 16 april 2012

Naturskyddsföreningen anordnar en klädbytardag den 21 april för tredje året i rad. Utgångspunkten är att gamla kläder ska få en ny användning, genom en ny ägare. Klädindustrin är en stor miljöbov och klädena som vi bär ska gärna vara nya, fräscha och trendiga. Det är svårt att möta kraven, utan att bidra negativt till miljön. Naturskyddsförening kom därmed fram till den briljanta idén som över 60 orter i landet kommer att delta i! Klädbytardagen är kostnadsfri och helt rätt i tiden när vintagemodet har nått sin topp och frågor kring miljön aldrig har varit mer aktuella.

Anordna en egen klädbytardag

Om inte klädbytardagen finns på din ort eller om ni inte har möjlighet att tar er till klädbytarorten närmast dig föreslår vi att ni gör en egen klädbytardag. Nedan finns en länk som berättar mer om hur ni startar ett evenemang, där exempelvis en förening är med och anordnar utbytet av kläder. Men om ni inte har möjlighet till det föreslå jag att ni kontaktar era vänner som ni vet sitter i samma båt, att man vill köpa nytt hela tiden men det går emot och framförallt kostar det ganska mycket och är inte särskilt snällt mot miljön. Det blir ett roligt sätt att umgås på samtidigt som det öppnar upp en medvetenhet hos oss som konsumenter.

(Bild från Klädbytardagen 2011)

Klicka här för att komma till Naturskyddsföreningens hemsida och för att se vilka orter som deltar i år: naturskyddsforeningen.se

Klicka här för att anordna en egen klädbytardag: naturskyddsforeningen.se/egenklädbytardag

Av:Irena Aracic, redaktör


Utvalda vänner

Grön Gåva
Grön Gåva står för naturlig skönhet, hälsa, hudvård, ekologiska och rättvisemärkta produkter! Vi startade för 11 år…
Clearlife.se
ClearLife är ett familjeföretag som erbjuder högkvalitativa näringsprodukter, naturlig/ekologisk hud-och…
Ljung Hudvård
Upplev känslan av Norrländsk naturkraft! Ljung hudvårdsserie från natursköna Lappland, gjord av Vindelävens rena friska…
Swazi Secrets från Softzone
Softzone drivs av Elisabeth Nordfors som är importör i Sverige för hudvårdsmärket Swazi Secrets. Swazi Secrets filosofi är…
The Sleepy Collection
The Sleepy Collection är ett svenskt företag med sin bas i Stockholm. Vi erbjuder fantastiska sovkläder av skönaste kvalitet…

Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »
© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.