Hälsa, Mode & skönhet

Arganolja

3 Kommentarer 02 april 2012

Arganoljan är en olja gjord på arganfruktens kärnor av ett kvinnooperativ i Marocko. Oljan har används i tusentals år som solskydd, för att lindra hudbesvär och för att mjuka upp ansiktet/håret. Vi har testat en arganolja vid namn Eliah Sahils som är 100% naturlig och kommer från det nyöppnade exotiska och ekologiska webbutiken bodybazar.

Arganolja

Arganoljan är en gul vegetabilisk olja gjord på frukt från arganträd i Marocko. I varje frukt finns högst tre kärnor och inuti kärnan finns en mandel. Från mandeln utvinns själva oljan som kallas arganolja.

Fördelar

 • Arganoljan innehåller fettsyror, antioxidanter, betakaroten, växtsteroler och fenolföreningar.
 • Den är fuktgivande och  gör huden mjuk.
 • En förpackning är hållbar upp mot två år.

Vi tycker

Den gula oljan luktar och känns exotiskt, loggan bidrar även till en ökad exotiskt känsla. Den tränger in i huden och mjuknar upp hud som är torr och behöver lite extra omtanke. Arganoljan kan även användas vid massage och passar utmärkt till fnissigt hår som behöver lite extra glans. Vi på en lagom dos grönt gillade oljan för dess exotiska känsla och mjukgörande effekt. Grundaren av Bodybazar har en blogg som handlar om allt från hennes egna produkter till olika gröna tips, vi tycker Hanans blogg är läsvärd.

Webbshop: bodybazar.com

Pris: 245 kr

Blogg: bodybazar.blogspot.se

Av: Irena Aracic, redaktör


Utvalda vänner

Grön Gåva
Grön Gåva står för naturlig skönhet, hälsa, hudvård, ekologiska och rättvisemärkta produkter! Vi startade för 11 år…
Clearlife.se
ClearLife är ett familjeföretag som erbjuder högkvalitativa näringsprodukter, naturlig/ekologisk hud-och…
Ljung Hudvård
Upplev känslan av Norrländsk naturkraft! Ljung hudvårdsserie från natursköna Lappland, gjord av Vindelävens rena friska…
Swazi Secrets från Softzone
Softzone drivs av Elisabeth Nordfors som är importör i Sverige för hudvårdsmärket Swazi Secrets. Swazi Secrets filosofi är…
The Sleepy Collection
The Sleepy Collection är ett svenskt företag med sin bas i Stockholm. Vi erbjuder fantastiska sovkläder av skönaste kvalitet…

Artikeln har 3 kommentarer

 1. Estelle skriver:

  Jag har prövat alla möjliga produkter till mitt hår, från det klassiska silikonet som finns i princip alla hårprodukter, till kosmetiska oljor. Inget har dock fungerat till mitt livlösa hår tills jag prövade arganolja. En helt otrolig olja som återfuktar och ger en otrolig lyster, dock så får man leta efter oblandat Arganolja, vilket är svårt. Jag rekommenderar varmt http://www.loelle.se som säljer ren ekologisk, kallpressad Arganolja till ett mycket bra pris och som stödjer kvinnokooperativen i Marocko som jag tycker är mycket viktigt. Hoppas mitt tips kan komma till nytta :)

 2. Therese skriver:

  Hej. Arganolja är jättebra men gurkörtsoljan har likvärdiga egenskaper. Jag kör en blandning av aprikoskärnolja och gurkörtsolja (finns på http://www.lenaturel.se bland annat) och de funkar jättebra för hår, men även till ansiktet. Håret blev fräschare och starkare redan efter första användningen! Bra pris, inga kemikalier, och det funkar :) Det bästa är att man kan välja och testa själv. Och det går jättebra att blanda dem (bara de är anpassade för dig) för de är helt rena oljor och leror. Ha det fint! / Therese

 3. SAra skriver:

  Hej

  Detta är en av mina favoritoljor, och jag har provat en del… Så härligt gyllengul och kladdar inte utan absorberas snabbt in huden. Kan verkligen rekommendera. Här kan man läsa mer om det ”flytande guldet” http://ekoolja.se/ :)


Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »
© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.