Hälsa, Mode & skönhet

Naturlig ansiktsbehandling

0 Kommentarer 31 mars 2012

Vi har provat på en naturlig och ekologisk ansikts- behandling hos skönhetssalongen Naturblomma i centrala Örebro. Vad finns det egentligen för fördelar med denna typ av behandling, i jämförelse med andra? Hudterapeuten Annika på Naturblomma har hjälpt oss svara på våra frågor.

Fördelar

Vid en naturlig ansiktsbehandling används endast naturliga produkter. Dessa produkter har flera fördelar för din hy:

  • Naturliga produkter går ner mer på djupet i huden, speciellt dem som innehåller eteriska oljor.
  • Naturliga produkter stärker både huden och kroppen.
  • Naturliga produkter är snällare mot din hud och inte skadliga för varken dig miljön på något sätt. Du kan exempelvis äta produkterna utan problem, om du nu skulle vilja göra det.

Produkterna som Annika använder på sin salong är även tillverkade i Sverige. Just det närproducerade är något som hon tycker är väldigt viktigt, vilket vi självklart instämmer i.

Vad tycker vi?

Vi tycker att alla borde prova och unna sig en naturlig ansiktsbehandling någon gång bara för att få uppleva hur underbart det är. Om du har varit på en ”vanlig” ansiktsbehandling där naturliga produkter inte användes kommer du märka skillnad, det gjorde i alla fall vi. De naturliga produkterna känns mycket skonsammare mot huden. Annika på Naturblomma använder sig av en metod där man inte ”klämmer” något på huden, alltså pormaskar och liknande. Detta gör att huden inte skadas och du som blir behandlad slipper smärtan, vilket vi verkligen uppskattade! Priserna skiljer sig inte från andra ansiktsbehandlingar, vilket även är ett stort plus.

Pris: runt 400-700 kr beroende på vilket typ av behandling du väljer. För mer info besök Naturblomma.se

Tips från hudterapeuten!

Vi bad Annika på Naturblomma ge oss några vardagliga hudvårdstips som hon anser är de absolut viktigaste för en fin och frisk hy:

  • Använd endast naturliga och gärna ekologiska produkter på huden.
  • Var noga med kosten! Ät så rent och naturligt som möjligt, och gärna ekologiskt. Att kosten inte har någon påverkan på huden är en stor myt!
  • Försök att ha en så sund livsstil som möjligt. Att undvika stress är viktigt då det påverkar huden mycket. Annika rekommenderar yoga och meditation, men även bara en promenad i skogen gör susen. Se också till att få tillräckligt med sömn.
Av: Josefine Grahn, redaktör

Utvalda vänner

Grön Gåva
Grön Gåva står för naturlig skönhet, hälsa, hudvård, ekologiska och rättvisemärkta produkter! Vi startade för 11 år…
Clearlife.se
ClearLife är ett familjeföretag som erbjuder högkvalitativa näringsprodukter, naturlig/ekologisk hud-och…
Ljung Hudvård
Upplev känslan av Norrländsk naturkraft! Ljung hudvårdsserie från natursköna Lappland, gjord av Vindelävens rena friska…
Swazi Secrets från Softzone
Softzone drivs av Elisabeth Nordfors som är importör i Sverige för hudvårdsmärket Swazi Secrets. Swazi Secrets filosofi är…
The Sleepy Collection
The Sleepy Collection är ett svenskt företag med sin bas i Stockholm. Vi erbjuder fantastiska sovkläder av skönaste kvalitet…

Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »
© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.