Hem & inredning

Återvunna bläckpennor från pet-flaskor

0 Kommentarer 16 februari 2012

En klok arbetskamrat till mig undrade om det fanns några miljövänligare pennor. Hon hittade ett företag som sålde återvunna pennor. Företaget som vi tipsar om heter Pilotpen och har ett sortiment av återvunna pennor som heter BEGREEN som är gjorda av plast. Vi har testat pennor som baseras på återvunna pet-flaskor från BEGREEN serien som heter b2p(bottle to pen).

Fördelar

Är att pennorna är gjorda av återvunna pet-flaskor. Bläcket är påfyllningsbar vilket innebär att man inte behöver köpa sig en ny penna utan fyller på bläcket istället själv med extra refill patroner som man kan köpa i affären, fiffigt inte sant? Pilotpen lovar att alla BEGREEN pennor är minst 70% återvunna. Jag har testat två olika sorters pennor från b2p serien: medium som består av 94% återvunnet material och fine som består av 89% återvunnet material.

Vi tycker

Jag tyckte extra mycket om modellen fine som ser ut som en vattenflaska och att skriva med pennan var extra uppskattat för att det gick enkelt och smidigt. Fine modellen syns i bild till höger, modellen medium är något smalare och hittas på hemsidan nedan. Det jag gillade med båda pennorna var att det inte fanns någon direkt skillnad mot ”vanliga” bläckpennor. Vi gillar helt enkelt produkterna från Pilotpents serie BEGREEN.

Köpställen: Svanströms/Office Depot, Staples, Akademibokhandeln, Bokia samt de flesta bok- och kontorsvaruhandlare.

Hemsida:pilotpen.eu

Pris: Sätts enskilt i de olika butikerna.

Av: Irena Aracic, Redaktör

Utvalda vänner

ImseVimse AB
Vi vill skapa en bättre framtid för världens barn! Sedan 1988 säljer vi miljövänliga, hälsosamma och prisvärda…

Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »
© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.