Guider, Hem & inredning, Mat & dryck, Nöje & Resor

En lite grönare Alla hjärtans dag

0 Kommentarer 05 februari 2012

Om ungefär en vecka, den 14:e, är det dags för årets mest kärleksfulla dag, i alla fall till namnet. Alla hjärtans dag är en urgammal tradition med rötter som sträcker sig så långt som till 1300-talet. För oss på En lagom dos grönt är det en mycket omtyckt dag som sätter lite guldkant i vardagen. Vi ser det som ett tillfälle att visa uppskattning och kärlek till alla nära & kära i våra liv, något som man kanske glömmer bort ibland. Varför inte förena nytta med nöje och göra det till en Alla hjärtans dag för miljön! Vi har tips på olika hjärtliga handlingar som samtidigt slår ett slag för miljön.

För den traditionella

Blommor är ett traditionellt sätt att säga att man tycker om någon på. Inte speciellt konstigt för vem blir inte glad över en bukett med väldoftande blommor? Tyvärr är utbudet av ekologiska och miljövänliga blommor litet i Sverige. Vi har inte lyckats hitta ett enda företag på nätet som erbjuder ekologiska blommor. Vårt tips är att gå till er lokala blomhandlare och fråga efter miljövänliga blommor. Det brukar alltid finns ett litet utbud att välja mellan.

En ask med chokladpraliner en ett fint och traditionellt sätt att visa sin uppskattning på. Dessa handgjorda chokladhjärtan i mörk choklad är både ekologiska och rättvisemärkta. Dessutom smakar dem underbart! Pris : 79 kr hos Ekogarderoben.se

Om du inte gillar choklad men ändå vill köra på godis-spåret så tillverkar Sjölunda gård barnsligt goda och ekologiska geléhjärtan. Smaken kommer från hallon och färgen från fläderbär. Pris: 49 kr hos Ekogarderoben.se

För den eviga romantikern


Att skriva kärleksbrev är någon som är mycket underskattat tycker vi. Ett kärlekskort får i alla fall mitt hjärta att smälta. Skriv ner en personlig hälsning, eller varför inte en kärleksdikt? På bloggen Skapligt enkelt kan du läsa om massor av bra tips för hur du själv gör ett fint kort.

Om du känner att din kreativa sida är bristfällig har Anneko design handgjorda och miljövänliga kort med flera olika vackra motiv.

För den nytänkande

För er som är trötta på det ”traditionella” Alla hjärtans dag firandet har vi samlat lite nytänkande tips.

Varför inte ge en gåva till de som verkligen behöver det mest? På Stockholms stadsmission kan du skänka allt från pengar till din egen tid i form av volontärarbete. Ett fint sätt att visa din kärlek till mänskligheten på Alla hjärtans dag. Läs mer på Stadsmissionen.se

Klappar ditt hjärta lite extra för miljön och miljöfrågor? Naturskyddsföreningen jobba hårt för miljön och för att göra världen till en lite bättre plats att leva på. Ge bort ett medlemsskap som present till dig själv eller till någon du tycker om. Pris: 295 kr/år hos Naturskyddsföreningen

Av: Josefine Grahn, redaktör

Utvalda vänner

Grön Gåva
Grön Gåva står för naturlig skönhet, hälsa, hudvård, ekologiska och rättvisemärkta produkter! Vi startade för 11 år…
Clearlife.se
ClearLife är ett familjeföretag som erbjuder högkvalitativa näringsprodukter, naturlig/ekologisk hud-och…
ImseVimse AB
Vi vill skapa en bättre framtid för världens barn! Sedan 1988 säljer vi miljövänliga, hälsosamma och prisvärda…

Lämna din kommentar

Utvalda vänner

Se fler av våra vänner »
© 2013 En lagom dos grönt .se. Powered by Wordpress.